Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Rio
(Модератор:
CoolMaN®
) »
Kia Rio 2001 скоростомер, датчик
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Kia Rio 2001 скоростомер, датчик (Прочетена 8400 пъти)
Pr0TeCToR
Новак
Публикации: 5
Kia Rio 2001 скоростомер, датчик
«
-:
Февруари 28, 2014, 08:17:55 pm »
Така... Киа рио 2001 , 1.5 бензин / обикновена газ (ако има значение)
Преди 5 6 месеца километража тръгваше и спираше постоянно . Когато съм на дълъг път тръгваше и не нямаше проблем .
Беше се оправил за 1 2 месеца до преди някои ден , спря напълно . Сега не работи и не знам къде е проблема ?
Казаха ми ,че датчика не се развалял. Някои знае ли къде въобще се намира датчика , нещо в самото табло да има ? Някакви идеи като цяло
Активен
Pr0TeCToR
Новак
Re: Kia Rio 2001 скоростомер, датчик
«
Отговор #1 -:
Март 01, 2014, 05:56:35 pm »
На никой ли не му се е случвало ?!?
Активен
romanpm
Разбирач ;)
Публикации: 136
седем фута вода под кила и попътен вятър
«
Отговор #2 -:
Март 01, 2014, 10:11:11 pm »
Би трябвало да има връзка със скоростната кутия някак , не вярвам да е с жило . ако е с датчик на Хол /не съм чувал/ възможно да е изгубил контакт
Аз нямам проблем за сега ...
Активен
rockton
Разбирач ;)
Публикации: 123
«
Отговор #3 -:
Март 02, 2014, 10:42:58 am »
Със датчик за скороста на автомобила е твоята кола, тъй нареченият VSS - сензор!
датчика получава +5 волта и маса а отдава правоъгълен сигнал синусуида с размах окило 4.2 волта с определен интервал.
Първо датчика отдава сигнала на двигателният компютърза да се ориентира той дали автомобила се движи или е на място, след него отива във приборното табло където същият сигнал се обработва от електронна схема иотвава показанието в аналогов вид(напрежение) на моторчето което е за стрелката на скоростомера. Моторчето е асинхронно(трифазов), тоест тъй наречените стъпковимикро двигатели!
-Тая повредата е някъде по тази цялата система от връзки, конектори датчик и изпълнителни органи.
Съмненията мои падат най напред на приборното табло, трябва да се замери с осцилоскопа получава ли сигнал доректно, таблото, на кабела идващ към него и ако да, то значи повредата е в самото табло.
Търсене и отстраняване на поредата в последствие.
Активен
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896 633459 /autoelectronic/
romanpm
Разбирач ;)
«
Отговор #4 -:
Март 02, 2014, 07:22:21 pm »
Цитат на: rockton в Март 02, 2014, 10:42:58 am
Със датчик ...
, Багодаря за полезната информация !
Активен
Pr0TeCToR
Новак
«
Отговор #5 -:
Март 03, 2014, 06:33:46 pm »
Нищо все още не съм и правил , но днес тръгна и спря след 4 5 км .... Сега пак не работи
Това значи ли ,че проблема е VVS датчика?
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 1403
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #6 -:
Март 03, 2014, 07:37:29 pm »
Колега огледай датчикът за скорост, за който ти говорят. Намира се на скоростната кутия около диференциала обикновенно. Ако има нарушение във влагоизолацията и се пълни с вода ще е точно така. Ту ще отчита, ту не. А може и кабела да се измъкнал и какво ли още не. Няма да ремонтира само с писане във форума.
ПС:
Ето снимка на това нещо в ибей (втора употреба).
http://www.ebay.co.uk/itm/2001-2003-KIA-RIO-VEHICULE-SPEED-SENSOR-A-T-/251233095110?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a7ea8cdc6
Половината е "потопена" в скоростната кутия, ти търси само горната половинка (без зъбното колело).
«
Последна редакция: Март 03, 2014, 07:41:33 pm от rmk
»
Активен
Pr0TeCToR
Новак
«
Отговор #7 -:
Март 08, 2014, 08:33:30 pm »
Ходих на майстор, но точно преди да отида ,километражът тръгна и вече няколко дена няма проблем ( майстора каза като спре тогава да отида) . Сега пиша за друг проблем ... предната шофьорска врата се заключи и не може да се отключи . Пробвам ръчно (като повдигна механизма) чува се как централното сработва и вратата не може да се отвори , след като пусна се връща веднага в заключено положение . Със ключ е същото ... завъртам чувам централното не позволява да се отвори и като пусна ключа се връща в първоначална позиция и се чува как се заключва !?Някакви идеи ?
Активен
romanpm
Разбирач ;)
«
Отговор #8 -:
Март 09, 2014, 06:31:12 pm »
Изключи + акумулатора и опитай да отвориш вратата с ключа , свали кората и виж проблема . Ако не става върви на майстор
Активен
Pr0TeCToR
Новак
«
Отговор #9 -:
Март 09, 2014, 09:46:05 pm »
бях пробвал но не е от централното , и да ключар се бори 1 час но успя да я оправи накрая
Активен
ggdddd
Новак
Публикации: 6
«
Отговор #10 -:
Април 18, 2014, 03:53:47 pm »
И моята правеше така,отключваш с дистанционното,а тя сама веднага заключва,с ключа също.Оказа се,че когато съм отключвал багажника,ключалката не се връща.Под ключалка имам впредвид черната пластмаса от външната страна,която притискаме при отваряне на багажника. С пръст го връщам обратно и няма проблем.Пробвай така,но преди това смажи с малко масло.
Активен
roa
Обичам да пиша ;)
Публикации: 83
KIA RIO LS
«
Отговор #11 -:
Април 25, 2014, 09:56:35 am »
Цитат на: ggdddd в Април 18, 2014, 03:53:47 pm
И моята правеше така ...
Моята е 2005-а и прави същия номер понякога. Но като използвам веднъж ключа се оправя.
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Rio