Автор Тема: Паднала боя и появила ръжда  (Прочетена 3818 пъти)

rumenvhristov

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Паднала боя и появила ръжда
« -: Юни 14, 2014, 06:26:19 pm »
Здравейте, купих си Киа но на 2-3 места от канъчета може би е паднала боята и е покафеняло...сигурно е ръжда. Някой може ли да даде компетентно мнение как тези малки колкото грахово зърно дупчици трябва да се почистят и боядиса. Благодаря Ви предварително!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Паднала боя и появила ръжда
« Отговор #1 -: Юни 14, 2014, 09:54:23 pm »
И това точно тук ли трябваше да се пусне?

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #2 -: Юни 15, 2014, 11:30:55 am »
Аз не знам някой да е тенекеджия в тоя форум...ако има, да си признае!
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

rumenvhristov

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Юни 16, 2014, 01:21:38 am »
Syjalqvam, ne zna, kyde..vse pak foruma nali e za tova.. interesuvam se t.k. ne znam reshenieto... Ako nqkoi ima info..molq da spodeli..

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #4 -: Юни 16, 2014, 09:36:43 am »
Поправете си маймуницата моля!
Колата нова ли е?
Колата застрахована ли е?

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #5 -: Юни 16, 2014, 12:34:14 pm »
Вариант 1 - сам премахвате ръждата , китосвате и боядисвате. Ако не сте се занимавали с такава дейност - не Ви препоръчвам да се захващате.
Вариант 2 - отивате при тенекиджия-бояджия и той оправя всичко - препоръчва се цялостно боядисване на съответния елемент (капак , броня , калник...).
Вариант 3 - купувате си някакви лепенки (примерно , че са Ви стреляли , или някакви цветенца , или някакъв страховит надпис) и ги залепвате върху тези появили се точки. Лично на мен този вариант не ми допада , но като някакво временно решение (преди цялостното боядисване на елемента или колата) - може да свърши работа...
Относно майсторите - разпитайте Ваши познати , вземете вестник с обяви или потърсете в интернет...
Успех !

rumenvhristov

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Юни 16, 2014, 08:42:09 pm »
Благодаря за отговора! Попитах и ми казаха да шкуря, боя и лак. Колата е нов внос и боята е паднала на 2 места,колкото грахово зърно,дори по-мъничко,но се вижда кафяво..сиг.ръжда, както и още 1-2 драскотини по калника, а предните са на капака.Колата сега ще регистрирам и ест.няма застраховка..