Автор Тема: Трети стоп Kia Ceed SW (2008)  (Прочетена 13026 пъти)

ipo_bg

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Трети стоп Kia Ceed SW (2008)
« -: Август 11, 2014, 04:35:31 pm »
Здравейте,

Спука ми се третия стоп на комбито и диодните светлини изгоряха. В КИА България този стоп струва 252 лв. (!!! %), но в същото време го няма в нито един от европейските им сервизи. Били направили поръчка от Азия, но не се наеха да ми кажат кога се очаква да дойде.
Проверих в над 20 магазина за корейски авточасти и в нито един от тях няма трети стоп.
Можете ли да съдействате - да препоръчате магазин или морга от къде мога да си намеря третия стоп.
Благодаря предварително!

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Трети стоп Kia Ceed SW (2008)
« Отговор #1 -: Август 11, 2014, 05:07:53 pm »
Ооо - значи са намалили цената...
Наистина е трудно с тези стопове...
Вариант 1 - ако имаш каско - бягай при застрахователя , поне да ти го плати.
Вариант 2 - подмени го с колега , който трябва да мине при застрахователите заради градушката и си го подмени с неговия здрав.
Вариант 3 - чрез и-мейл се свържи с представителство на КИА в Гърция , Турция , Сърбия , Македния , Украйна , Русия или Румъния - това за "няма го в наличност в цяла Европа" са глупости на търкала...
Вариант 4 - eBay или някакъв подобен сайт...
Успех !

pacopsc

• Новак
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #2 -: Август 11, 2014, 10:42:33 pm »
и последно пробвай тук:
http://www.mobile.bg/77q6g0

може пък да имаш късмет :)

The_Long_Shot

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2014, 03:21:03 am »
Днеска видях, че третият ми стоп не бачка не знам от колко време е така, добре че зад мене беше един от новите софийски автобуси, още лъскав, че да го забележа ;D, но искам да го оправя. Мисля, че не е от бушоните, защото всички стопове са вързани на един 15A, така че страничните нямаше да бачкат. В книжката пише само че е 2W-атов и да се отиде на сервиз .
Въпросът ми е  има ли шанс сам да се оправя с тоя стоп или е прекалено омотано за неразбирач. Каручката е Ceed 2008 1.4 хеч.
Мерси  ;D

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2014, 08:45:54 am »
Няма начин да не можеш да се ремонтира. Ако не разбираш чак толкова в някой квартален сервиз или познат. Може и да пробваш и в КМБ, но може би цената няма да ти хареса. Поне знаеш ли дали е LED или с крушки.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2014, 09:37:34 am »
В КМБ цената само на стопа (без работа) е около 257 лв (по памет). Свалят се всички кори по вратата , след това смяната е лесна. По руските форуми пишат , че можело да се постави диодна лента , ама как става - нямам идея..
Успех ! )

The_Long_Shot

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2014, 10:56:06 am »
Благодаря ви за бързите отговори  ;D. Дори не знам дали е LED или крушка  :o, не съм го отварял, в книжката на колата пише единствено, че е някакво тяло, което с мощност 2W. Със сигурност са няколко.
Иначе цената си е солена, но вариант това да не го оправя няма. Просто без трети стоп е опасно!
Продължавам да проучвам и ще докладвам, ако има други варианти освен КМБ. ;)

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2014, 12:32:55 pm »
Ако наистина е 2 вата е почти 100% сигурно, че е светодиоден. Просто няма как да е крушка. При това са множество светодиоди (а не само един). Вариант да изгорят няколко светодиода на един път - също забрави. Според мен някой кабел се е прекъснал и най-вероятно е кабела който най-често се прегъва, а това е там където кабела минава от колата към капака на багажника (обикновенно е едно гумено маншонче). Ако можеш огледай там, отвори маншончето и прегледай кабелите точно там.

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 201
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2014, 06:57:46 pm »
със сигурност е LED.
моя като изгоре някак си успях да ги убедя да ми го сменят по гаранция, щото не можаха да ми кажат от коя бензиностанция да ида да си го купя, ако ще е консуматив.
свалят се страничните кори до прозореца на задния капак вратата чрез отвиване на закачалките за въженцата. после се сваля горната вътрешна кора и от там се преглеждат и освобождават куплунзите и двата винта на които се крепи стопчето.
другия тънък момент е че е с интегрирана дюза за пръскане на задното стъкло, т.е. като се вади да се внимава да не се скъса маркучлето към него. самата дюза може и да е основния причинител на проблема, т.е. да е вкарало водица и да е удавило диодчетата.
диодчетата са бели в редица, SMD. може пък и да става със смяна с някаква друга диодна лента.

The_Long_Shot

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Ноември 29, 2014, 08:49:34 pm »
Да мерси  ;D, видях ги маншоните, утре на светло ще се опитам да сваля съответните кори и да поразбутам кабелчетата. Огледах и по-внимателно и определено са диоди (12 на брой).

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #10 -: Ноември 29, 2014, 09:06:42 pm »
След като свалиш,виж модела и питай Тук  music

Какви са тея стотици левове за нов!?
« Последна редакция: Ноември 29, 2014, 09:08:17 pm от Митето »

Lambrev

• Новак
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #11 -: Декември 16, 2014, 12:12:00 pm »
Здравейте,
и аз днес видях в предното стъкло на автобуса зад мен, че няколко от диодите на третия стоп са изгорели :(
Ходих до сервиза и там "приятно" ме изненадаха със сумата от 300 лв без труда :( , но аз не искам цял стоп, а само диодите- казаха че няма такъв вариант :((

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #12 -: Декември 17, 2014, 01:02:54 pm »
Здравейте,
и аз днес видях в предното стъкло на автобуса зад мен, че няколко от диодите на третия стоп са изгорели :(
Ходих до сервиза и там "приятно" ме изненадаха със сумата от 300 лв без труда :( , но аз не искам цял стоп, а само диодите- казаха че няма такъв вариант :((
колега, стопа ти спукан ли е?
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

Lambrev

• Новак
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #13 -: Декември 17, 2014, 05:37:28 pm »
Не, стопа не е спукан, просто няколко от диодите са изгорели, и то през един, един работи, един не работи:) доста странно, мислех че ако е диодна лента или свети цялата или не, но при мен не е така, явно диодите са вързани поотделно, а не последователно. Но има доста влага вътре, в КИА сервиз казаха, че е конденз.

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #14 -: Декември 17, 2014, 07:35:13 pm »
Бавно и внимателно се разглобява и след това се подменят диодите. Моя съвет е да се подменят всички. Не е скъпо, нито много трудоемко, особено ако човек има поялник и желание, е и малко сръчност де. Но удовлетворението от свършеното е несравнимо.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual