Автор Тема: Покупка на нова KIA Rio  (Прочетена 9929 пъти)

kiario2012

• Експерт
  • Публикации: 515
  • KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L
Re: Покупка на нова KIA Rio
« Отговор #15 -: Август 29, 2014, 04:47:47 pm »
Не мога да ти отговоря колега. От сервиза ме увериха че първите 2 години не трябва да се тревожа за нищо ( каквото и да значи това ). Това което според мен е по-важно е че двигател и скорости имат 10 години гаранция ( в твоя случай 7 )
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

KIA CEED 1.4 T-GDI 140hp DCT-7 EX

Стефан

revenue

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
Re: Покупка на нова KIA Rio
« Отговор #16 -: Август 31, 2014, 03:09:09 pm »
Уикенда се напънах и отидох да разгледам Рио-то и Skoda Rapid Spaceback.

Като цяло Рио-то за жалост се оказа леко тесничко. Добре е за класът си, но лично за мен е тясно. Смъкнах шофьорската седалка и качих волана, но пак влизам трудно в него. Иначе интериора изглежда добре и е практичен. Корите и таблото скърцаха при натиск което леко ме смути, но го очаквах. За парите си има много екстри, но ми трябва нещо малко по-голямо.

От своя страна Шкодата беше доста по-просторна и лесно намерих комфортна позиция. Като качество на материалите мисля, че е много подобна с Рио-то. Сглобката обаче е малко по-добра и нямаше скърцане. За сметка на това интериора изглеждаше доста по-беден от Рио-то. На външен вид също така не ми допада Шкодата. Колата е дълга почти 4 метра и половина, а е на база на платформата на VW Polo, което ме кара да мисля,че возията няма да е на ниво.

Като цяло Рио-то предлага по-ниска цена, по-добър външен вид и наистина много екстри за парите си. Шкодата е по-голяма и просторна. Също така си мисля, че двигателите на VW са по-добри. Това обаче идва на по-голяма цена и по-малко екстри.

И двете коли си струват парите. Недостатъците, които съм изброил са лични наблюдения и са напълно приемливи за този ценови диапазон. Ако искате компактна градска кола с глезотии и по-добър външен вид Kia Rio е идеална. За практична по-просторна кола - Rapid Spaceback.

Аз лично предпочитам за момента по-висок клас кола на старо (3-4 години), защото тези две колички не успяха да ме грабнат. Живот и здраве ако вдигна стандарта след време ще си взема нещо новичко от средния клас.

Имате ли наблюдения читави ли са GOLF 6 2.0 TDI 140 коня ( тази с 6-те скорости ) след 2010 година. Къде могат да се намерят коли на старо освен cars.bg и mobile.bg?

Дано да съм бил полезен с разсъжднията си :)
« Последна редакция: Август 31, 2014, 03:13:14 pm от revenue »