Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Carnival
»
Парното в купето
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Парното в купето (Прочетена 7391 пъти)
Arexons
Новак
Публикации: 14
Парното в купето
«
-:
Октомври 27, 2014, 07:36:58 pm »
Колеги, каква може да е причината за липса на парно в пасажерският отсек. Знам, че RR/HTR променя само пътя на въздушния поток.
Отпред парното е супер горещо, нов задния отсек температурата на въздуха е неутрална?
Киа Карнивал 2.9 CRDI
Благодаря!
Активен
pacopsc
Новак
Публикации: 36
Re: Парното в купето
«
Отговор #1 -:
Октомври 29, 2014, 12:20:18 pm »
не знам дали е по същия начин при карнивал, но дано ти помогне:
http://www.kia-bg.com/smf/index.php/topic,3354.0.html
«
Последна редакция: Октомври 30, 2014, 12:13:22 pm от pacopsc
»
Активен
Arexons
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #2 -:
Октомври 29, 2014, 03:19:20 pm »
Много добре е описано! Благодаря колега, ще проверя дали това е проблема. Незнам как е устроено парнот, по логиката от написаното значи би следвало да имам две клапи за топъл въздух - една за предните въздуховоди ( парното там е отлично) и една за задните?
Бутона ми RR\HTR работи акурантно - при включването ми веднага въздушният поток се откланя от въздуховодите на тавана към тези на пода. Незнам дали и той не играе роля за клапа за топлия въздух?
Активен
pacopsc
Новак
Публикации: 36
«
Отговор #3 -:
Октомври 29, 2014, 05:18:50 pm »
при мене миналата есен се беше получило така, клапата беше в положение студено. Двигателчето, което движи клапата и съответно регулира температурата в купето се беше скапало т.е. четките му бяха изгорели, и аз го смених/ само него за 7$ от ebay го намерих/, иначе целия механизъм струва около 140 лв.
така е в cee'd-a
«
Последна редакция: Октомври 29, 2014, 05:32:22 pm от pacopsc
»
Активен
jivaka75
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #4 -:
Март 26, 2015, 09:03:03 am »
Привет колега!Това,което е написано е за seed,и няма нищо общо с карнивал.Понеже кубатурата на купето е доста голяма,корееца е сложил отзад втори отоплител/охладител,който се захранва с антифриза от двигателя и по тази причина кръгът на циркулация става доста голям(същото се отнася и за климатика)т.е под колата вървят тръби-две за парното и две за охлаждането.Въпросния бутон превключва от топло на студено задния кръг(когато не е натиснат при пускане на климатика отзад работи на студено и духа през решетките на тавана,а зимата го натискаш и започва да работи на топло отзад,и духа долу).При теб възможен проблем е запушена магистрала под колата(тръбите доста гният)или запушен заден топлообменник(радиатор).Между другото не си писал дали губи антифриз-ако е така имаш пукната тръба под колата.Дано съм бил полезен.Поздрави!
Активен
wolf_882
Новак
Публикации: 38
«
Отговор #5 -:
Май 02, 2015, 09:52:26 pm »
В доната част зад задна дясна врата , кората под задния прозорец има решетка , през нея духа топло, студеното идва от тавана, в задния десен панел на калника е събрано цялото парно там има една клапа която определя отпло/ студено, провери я дали работи , за целта свали декоративното капаче, което е под прозореца на панела. там се вижда всичко. След като промениш топло студено от предния панел виж отзад клапата дали отваря затваря, ако работи и доло и горе духа студено ти е запушено радияторчето (послепис) ако на скоро си сменял маркучи назад по системата виж дали е добре обезвъждушена) Ако имаш въпроси питай
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Carnival