Автор Тема: Въпрос за шпилки - къде и как най-добре се слагат и подменят шпилки за гумите ?  (Прочетена 4179 пъти)

Kamenov

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
Здравейте колеги!

Както се знае , гумите на нашите Киа Карнивал се закрепят с шпилка и гайка, 6 броя на гума в моя случай.
Проблема е следния:

Две от шпилките на предна лява гума бяха с прецакана резба и при опит за отвиване се счупиха шпилките.
разбрах че това е честа болест при коилите които не са с болтове на гумите а с гайки.

Въпросът е:

Къде  и как се прави ремонт (подмяна)  на тия шпилки?

Всяка информация ще ми е от полза, до момента не се бях срещал с тоя проблем и нямам представа.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
Ако шпилката влиза на шлиц в барабана, избиваш и отиваш в Евроболт, там имат всякакви...ако си от София де.

Kamenov

• Новак
  • *
Извинете че забравих да спомена, от София съм.

Kamenov

• Новак
  • *
Тъй като съм бос в терминологията, "шлиц в барабана" ми е неясно понятие, но като гледах не виждам как може да се "избие".

Може ли да закарам колата както си е и да видят там хората какво и как да се оправи?

Опасявам се че ако тръгна да "избивам", може да стане сакатлък и да стане за пътна помощ положението. 

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Препоръчвам ти да отидеш в ИНД Комерс.
Имат достатъчно подемници за да не чакаш.
Имат достатъчно части на склад,за да не чакаш.
Кажи че си от форума,да ти направят по-приемлива цена.

Kamenov

• Новак
  • *
Мерси, колеги.

Ходих в по удобния за мен  сервиз Колос.
Смених всички шпилки на предна дясна, (оказа се че имам само три читави, запазих си ги за резерва), купих си още 6 гайки.
Всичко с работата - около 80 лева. не знам дали е добре цената, но поне частите са оригинални.

стана бързо и точно, но се бях обадил предварително за записан час и подемника ме чакаше.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
Абе "поотрязали" са ти главата, но в който и сервиз да отидеше, там някъде щеше да е цената.