Автор Тема: Заслужава ли си?  (Прочетена 6354 пъти)

h84fun

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Заслужава ли си?
« -: Януари 29, 2015, 04:53:54 pm »
Кратка предистория: Регистрирах се и пуснах тема с цел да разбера малко повече за специфичните за модела неща но поличих лаконичен отговор напътстващ ме да не чакам на готово а да се разровя и да намеря каквото ми трябва сам, съответно и лок на темата(което няма значение).
Ето защо почнах да търся подобни теми и да чета. Особено внимание обърнах на теми на хора които наскоро са купили джипката и питат разни неща. Останах с впечатление че има малък шанс да купя колата и да трябва само да я обслужа. Като цяло нямам наблюдения над марката, какво да говорим за този модел (търся Соренто, 2003-2005, дизел, автомат). Така че, ако може кажете малко инфо. Скъпи ли са частите, лесно ли се чупят, има ли някякви по- специфични неща които за които да внимавам при покупка и прочие. Иначе като цяло много ме кефи джипката и не е много скъпа, но искам да имам повече инфо преди да почна да търся по- сериозно.

Благодаря предватително!
« Последна редакция: Януари 30, 2015, 11:04:58 am от h84fun »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Заслужава ли си?
« Отговор #1 -: Януари 29, 2015, 05:19:13 pm »
Разбираме че си разочарован!
Нито си споменал кой точно модел,нито година!
Това са все пак важни неща за едно по-конкретно питане!

П.п.
Ще оставя сега темата,само да разберем повече за желанията!

h84fun

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Януари 29, 2015, 05:28:22 pm »
Хехе,

До колкото си спомням споменах че става въпрос за 2003-2005 година дизел, автоматик. Имайки предвид къде съм публикувал темата мисля че, е логично че говоря за Соренто. Не знам каква информация повече трябва да дам.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #3 -: Януари 29, 2015, 08:15:18 pm »
Хехе.
Помисли хубаво,събери всичките си мисли и въпроси в едно мнение! В една тема!

Жоро

• Разбирач ;)
  • Публикации: 101
  • 2,5 CRDI AT 170 Hp
« Отговор #4 -: Януари 29, 2015, 09:38:30 pm »
Колега, няма кола, която да не се чупи, еле на 10-12 годишна възраст. За Сорентото съм чел много противоречиви отзиви - от много здрав и безпроблемен до ръждилник, който изисква постоянни, макар и дребни ремонти. Явно всичко е до късмет. Аз от моето съм доволен. Частите са на доста приемливи цени. За съжаление не всичко може да се намери веднага. Това което съм чел конкретно за модела - дизеловия мотор  страда от дюзи и е капризен към лоша нафта. Автоматичната скоростна кутия от 2002 г.  до 2004 г. е проблемна. След 2004 г. се монтира 4 степен типтроник, който е безпроблемен. Двата модела лесно се разпознават. Да се гледа за всякакви течове на масло. Проблем дава и накакво ел. моторче, което включва предния мост. Като цяло при покупка е желателно да се направи преглед в специализиран сервиз. Успех с избора.

h84fun

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Януари 30, 2015, 11:28:36 am »
Абсолютно съм съгласен че всяка кола се чупи. Дори чисто нова може да има проблем, какво да кажем за 10-12 годиншна кола. Обаче, тука какви ги прочетох направо се изплаших. Явно трябва да търся нещо след 2004 с типтроник. Колкото до сервиза, ми е интересно дали има някакси да имам инфо за колата преди сервиза, пример давам със Ситроена който карам в момента. Преди да го купя видях по ВИН всичко, и след като видях че това което пише и това което ми казжа джамбазина е г/д еднакво, тогава я закарах на преглед. Та има ли подобен вариант?

@Митето Коригирах си първия пост за да я има цялата информация в една тема :)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #6 -: Януари 30, 2015, 12:32:46 pm »
Е разгеле,прочел си из форума!
И тук при киа можеш да си гледаш по вин!

Жоро

• Разбирач ;)
  • 2,5 CRDI AT 170 Hp
« Отговор #7 -: Януари 30, 2015, 08:27:46 pm »
Е какво пък толкова те уплаши? И какво очакваш да видиш във ВИН-а?

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #8 -: Януари 30, 2015, 09:02:01 pm »
Вин-а е пълното инфо на слобката на колата. Това иска да разбере

Жоро

• Разбирач ;)
  • 2,5 CRDI AT 170 Hp
« Отговор #9 -: Януари 30, 2015, 10:12:48 pm »
Наясно съм каква информация се съдържа във ВИНа. Не разбирам за какво ти е той, като виждаш автомобила. Освен ако не е в друг град и не искаш да се разкарваш. Но то при Соренто от тези години кой знае какви разлики в оборудването няма.

h84fun

• Новак
  • *
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2015, 10:55:14 am »
Е какво пък толкова те уплаши? И какво очакваш да видиш във ВИН-а?

Уплаши ме че тука има доста теми в които хората споделят за куп ремонти след покупка. Или поне темите които прочетох ме оставиха с впечатление че точно тези коли 2003-2005 са "капризни" И като добавим факта че няма кой знай колко обяви за подобни автомобили, си помислих че може би има нещо.

ВИН-а ми трябва да за да видя колко ме лъже продавача. Виждал съм неща от сорта на километража пише да речем 100000 км, а по ВИН излиза че е била в сервиз преди 4 години, применро за смяна на масло на 160000 хил км... И други подобни "нещица" които често се оказват доста полезна информация.