Автор Тема: Къде е 1-ви циклиндър?  (Прочетена 5831 пъти)

jivaka75

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
Къде е 1-ви циклиндър?
« -: Март 28, 2015, 06:10:30 pm »
Здравейте колеги!Някой знае ли със СИГУРНОСТ от коя страна е 1-ви цилиндър на KIA CARNIVAL 2.9CRDI

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
Re: Къде е 1-ви циклиндър?
« Отговор #1 -: Март 29, 2015, 01:59:48 pm »
Където е на всеки друг двигател с вътрешно горене. Първия от ляво на дясно.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #2 -: Март 29, 2015, 03:23:25 pm »
Обикновенно номерацията на цилиндрите на ДВГ започва от този най-близо до ремъка/веригата. Освен ако при Карнивал не са измислили нещо революционно.

jivaka75

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Март 30, 2015, 09:13:43 am »
Ми не е революционно!На френските(пежо,ситроен...)1-ви цилиндър е от към скоростната кутия.Аутокома го дава"към маховика"(ако имат предвид диска със зъбния венец),а в аутодата има рисунка с цилиндров блок,на който 1-ви цилиндър е в ляво а пред блока(погледнато на монитора под него сочи надолу)стрелка,която сочи напред(каквото и да означава това).Питам знае ли някой със СИГУРНОСТ(от опит),а не някакви предположения само и само да пишем нещо!То аз предположения мога да изкажа по много теми,ама пиша само по такива по които имам практически опит и знания и споделям за да не се мъчи някой друг!Не ми върши работа отговор от сорта"Където е на всеки друг двигател с вътрешно горене"-двигатели-много и най-различни!
Ако ви се наложи да вкарвате номера на дюзи-к'во прайте тогава като ви изпише "цилиндър 1-код",а не го знаете кой е?
« Последна редакция: Март 30, 2015, 09:18:36 am от jivaka75 »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #4 -: Март 30, 2015, 11:37:20 am »
В такъв случай (за да не става объркване) ще напиша, че аз не знам със сигурност къде е 1ви цилиндър на карнивал.

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #5 -: Март 30, 2015, 03:54:57 pm »
Ми не е революционно!На френските(пежо,ситроен...)1-ви цилиндър е от към скоростната кутия.Аутокома го дава"към маховика"(ако имат предвид диска със зъбния венец),а в аутодата има рисунка с цилиндров блок,на който 1-ви цилиндър е в ляво а пред блока(погледнато на монитора под него сочи надолу)стрелка,която сочи напред(каквото и да означава това).Питам знае ли някой със СИГУРНОСТ(от опит),а не някакви предположения само и само да пишем нещо!То аз предположения мога да изкажа по много теми,ама пиша само по такива по които имам практически опит и знания и споделям за да не се мъчи някой друг!Не ми върши работа отговор от сорта"Където е на всеки друг двигател с вътрешно горене"-двигатели-много и най-различни!
Ако ви се наложи да вкарвате номера на дюзи-к'во прайте тогава като ви изпише "цилиндър 1-код",а не го знаете кой е?
Само че, твойта кола не е френска, а корейска и първи цилиндър е там, където ти казахме.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

jivaka75

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Март 30, 2015, 07:35:45 pm »
Благодаря ви за своевременните отговори!