Автор Тема: Проблем с рейката на Соренто 2.5 дизел 2005  (Прочетена 3834 пъти)

georgi1991

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Здравейте колеги,
преди няколко дни погледнах аз под всъдехода и видях ,че единия маншон на рейката е омаслен.Отидох взех два нови маншона за 12 кинта чистак нови щастлив и доволен и се хващам да ги сменявам...Решавам да сменя първо здравия свалям го и изтече 20-30 грама масло  krivogled Отварям казанчето - на минимума.Та имам два въпроса:
1.Какво масло да си взема за доливане ?
2.Някой от вас рециклирал ли си е рейката колко пари горе долу ще струва ремонта?
Колата е Киа Соренто 2.5 дизел ръчка ЕХ
Благодаря !!!

PolYank

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
Re: Проблем с рейката на Соренто 2.5 дизел 2005
« Отговор #1 -: Юли 16, 2015, 10:43:32 am »
Ако няма признаци за проблем в рейката,например трудно завиване,  по-добре не прави нищо, освен да долееш масло. Рециклирана е над 800 лв., а за нова да не говорим. Малко омасляване не е проблем, може да изпуска малко от семерините, но не е проблем. При мен има едно пукане и задържане на волана, но мисля че е от каретата на пръта на волана.

Жоро

• Разбирач ;)
  • Публикации: 101
  • 2,5 CRDI AT 170 Hp
« Отговор #2 -: Юли 16, 2015, 08:02:40 pm »
Колега, преди година като купих моето Соренто, забелязях, че е омаслен единия маркуч на хидравликата и нивото в казанчето е на минимума. Купих някакакво масло Репсол, което отговаря по спецификации, но не съм доливал, т.к. забелязах, че като работи колата нивото се вдига. Вече 1 година и 16 х. км нивото си е все същото. Рейка съм рециклирал преди няколко години и беше около 200 лева, сега не съм в течение каква е цената. Рециклират ги на окръжна болница - София, при Жан. Колегата е прав, ако няма други признаци, не се вкарвай в приключение.
« Последна редакция: Юли 16, 2015, 11:03:31 pm от жоро »

plamen spasov

• Новак
  • *
  • Публикации: 46
« Отговор #3 -: Септември 15, 2015, 07:54:22 am »
Здравей те! Миналата седмица си рециклирах рейката за 120 кинта и засега всичко е наред.