Автор Тема: Проблем с Киа Рио 2003  (Прочетена 4106 пъти)

ggdddd

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
Проблем с Киа Рио 2003
« -: Август 21, 2015, 07:19:34 pm »
Здравейте!Трябва ми съвет за да поправя ако мога Киата.От няколко дни като я запаля/с газов инжекцион е,но пали на бензин и след това обръща на газ/,нормално пали,и като тръгна не може да поеме да върви,няма мощност,тресе все едно че няма гориво,но като обърне на газ върви нормално.На газ нямаше мощност 2 пъти,но смених 1 свещ и се оправи.Ходих на диагностика и ми казаха,че 2 и 4 цилиндър имало проблем,но не ми каза точно какво е.Нещо му нямам вяра на майсторчето,не знаел какво е,като разглобял всичко щял да види какво е.Свеща я смених след това и на газ няма проблем.Съмнява ме стъпковото моторче или  температурен датчик на антифриза,който командва смукача.Дайте съвет. Откъде мога да намеря схеми  или клип за да видя как се сваля и почиства ст.мотор или този датчик?Ако разбира се е от това.

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
Re: Проблем с Киа Рио 2003
« Отговор #1 -: Август 23, 2015, 08:47:21 pm »
Чувал ли си че свещи се сменят комплект !?!  Провери налягането на бензиновата помпа , трябва да е над 3 бара ! Под резервоара  има филтър ...
  И се научете да четете , има писано по темата ... music
« Последна редакция: Август 23, 2015, 08:51:25 pm от romanpm »

ggdddd

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Август 24, 2015, 10:10:40 pm »
Свещта я смених само за да проверя дали тази,която беше на колата е нередовна.Налягането на помпата  е 3.5 бара.Майстора тества с комп и каза,че е от дюзите.Утре ще ги сменя и ще пиша какво е станало.Не можах да намеря писано за точно такава повреда във форума.ЗА 3 години нищо не съм правил по нея,разход на газ между 8 и 9л/100км.в по голямата част около 8.5л,на бензин не съм я засичал.Някой,ако знае евтина кора за багажник ще съм му благодарен.

ggdddd

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Август 27, 2015, 05:47:05 pm »
Проблема се реши!Оказа се,че дюзите трябва да се почистят.И да не чувам майстор от Г.Оряховица-добри са,но по душа.Митко от Първомайци реши проблема за 20мин,технически и практически е грамотен,но има една,, лоша ''страна-перфекционист е.