Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Rio
(Модератор:
CoolMaN®
) »
Помощ осветлението,часовника и централното не работят
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници:
1
[
2
]
3
Автор
Тема: Помощ осветлението,часовника и централното не работят (Прочетена 17109 пъти)
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 1403
KIA Sportage III - D4HA
Re: Помощ осветлението,часовника и централното не работят
«
Отговор #15 -:
Декември 18, 2015, 10:03:18 am »
Аз не съм запознат какво представлява инсталацията ти, както и не мога да съм сигурен, че тя е в оригиналния си вид (все пак говорим за кола на 10 години).
Да, реално може и реле да е изгоряло, но без да разгледам не мога да съм сигурен. Иначе бушните на теория са сложени точно за да НЕ горят релетата, но какво е станало при теб не знам.
Мога да ти предложа следното нещо: разгледах файла "абв.pdf" и ако разчитам правилно нещата би следвало бушон с означение "C/DR LOCK" да е за централното ти заключване. Извади го и го постави на страна. После намери бушона "FR WIPER", който би следвало да е за предните чистачки. Извади го, но добре запомни от къде си го извадил и го постави на мястото на първия бушон, който извади. Тествай дали ти е проработило централното заключване. Ако не работи върни бушоните както си бяха докато не си забравил кой къде е бил и потърси някой, който разбира поне да борави с мултицет да разреши проблема. Ако проблема е бил в бушона си намери подходящ здрав бушон.
Успех.
Активен
ZAPRINSKI
Обичам да пиша ;)
Публикации: 74
«
Отговор #16 -:
Декември 18, 2015, 10:47:29 pm »
Здравейте значи направих това което ми каза махнах бушона за предните чистачки и го сложих на мястото на централно заключване на вратите и нищо положението е същото ,и вече съм убеден че е някое реле от кутия при двигателя само незнам кое.
Аз имам и едни като бушони между двете клеми на акумолатора знае ли някой как се настройва мултицет аз никога не съм боравил и да не оплескам повече нещата .
Благодаря ви много на всички .
Приятна вечер.
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #17 -:
Декември 19, 2015, 10:14:20 am »
Купи мултицет, снимай го и ще ти кажем на коя позиция какво прави.
Активен
ZAPRINSKI
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #18 -:
Декември 20, 2015, 09:04:47 pm »
Здравейте купих мултицет и го пробвах на всичките бушони работят сега остава нещо друго и релетата .
Защото много трудно да ми изгорят няколко бушона на веднъж за осветлението вътре ,часовника централното и може и друго да има.
Качвам снимки дано да помогне някой човек.Благодаря ви.
Като с мултицета проверих бушоните от снимка 77 ,и всичко е ок само незнам това жълтото на снимката 77 пише че било за ресет дали от него не но бущоните си бачкат /
Приятна вечер.
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #19 -:
Декември 20, 2015, 11:04:08 pm »
Колега как проверяваш бушоните? Според мен вероятността да ти изгори реле при смяна на крушка в багажника клони към 0. Това жълтото ми изглежда като да е една пластмаса която обхваща два бушона и ги вади заедно - нищо повече.
Активен
ZAPRINSKI
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #20 -:
Декември 20, 2015, 11:10:18 pm »
Настройвам мултицета на омове на 20 примерно и самите бушони си имат метални пъпки отвън и давам червено и черният кабел и чакам 10 секунди и ми показва ампеража проверих около 15 бушона така никой не показа 0.
Също проверих и тези при двигателя.
Незнам ако знае някой да ми покаже как се мери
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #21 -:
Декември 20, 2015, 11:19:45 pm »
Правилно си сложил на омове. 20 ома също е правилен обхват. В този режим както сам си писал мериш омове (съпротивление). Не намесвай тук ампери. Бушоните обаче се вадят един по един и се мерят на перата. Не се мери докато са закачени към инсталацията на колата. При мерене на изваден бушон от бушониерата и на режим 20 ома ако бушоните са здрави ще ти показва стойности близо до 0 (може малко повече). Ако бушона е изгорял ще има една 1 някъде в ляво (поне повечето мултицети така индикират безкрайно съпротивление). Съответно този бушон ще е за смяна.
Активен
ZAPRINSKI
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #22 -:
Декември 20, 2015, 11:30:13 pm »
Значи трябва да ги вадя един по един и да ги меря самите бушони на перата(пластините) ако всичко е наред всички показват 0 после какво се прави смисъм как се процедира на следваща стъпка .
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #23 -:
Декември 20, 2015, 11:38:50 pm »
Ако всички бушони са здрави виждам две решения:
- почваш да разглобяваш и сам да търсиш проблема
- закарваш колата на "жичкаджия"
Активен
ZAPRINSKI
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #24 -:
Декември 20, 2015, 11:53:40 pm »
Мерси за помощта явно ще е второто решение защото аз за да я разглобя не съм толкова добър майстор и може повече да се оплескат нещата.
Активен
ZAPRINSKI
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #25 -:
Декември 20, 2015, 11:56:39 pm »
А има ли начин да се провярят релетата с този мултицет.
Активен
zazduvka
Разбирач ;)
Публикации: 268
KIA Picanto 1000 cm3
«
Отговор #26 -:
Декември 21, 2015, 07:17:58 am »
Бушоните задължително се вадят, но мойта препоръка е, за да не се бъркаш с омовете и с това какви ампери пише на бушоните, сложи мултицета на позиция " измерване на диод"./в долния край между 200 и hFE.При това положение, като допреш двата накрайника на мултицета, трябва да пищи зумер.Хващаш бушоните един по един/вадиш-слагаш, за да не ги объркаш/ и ги пробваш на перцата. Свири ли зумера - здрав е. Релетата също могат да се мерят, но там е сложна материя.
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 5709
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
«
Отговор #27 -:
Декември 21, 2015, 09:28:30 am »
А може ли да ни снимаш капаците на бушониерите?Това с описанието ?
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #28 -:
Декември 21, 2015, 10:20:03 am »
zazduvka
, аз на колегата не му предложих да ползва режима "с диода", защото ми се струва, че там при него няма зумер. Обикновенно режима с "пищялката" е означен по друг начин. Примерно като на тази картинка е оградено в червено:
Не знам при него как е точно...
Активен
zazduvka
Разбирач ;)
Публикации: 268
KIA Picanto 1000 cm3
«
Отговор #29 -:
Декември 21, 2015, 11:50:03 am »
Да, не съобразих, че може и да няма зумер, въпреки, че му препоръчах да си купи такъв.Исках максимално да го улесня, да не се занимава със съпротивления разни.Изхождах от моя мултицет, който е пълен автомат и зумера ми е заедно с диода и съпротивленията, и сам детектва какво мериш в момента. Какъв е взел, само той може да каже.
Най простия вариант му е контролна лампа.
«
Последна редакция: Декември 21, 2015, 12:00:23 pm от zazduvka
»
Активен
Формат за разпечатване
Страници:
1
[
2
]
3
« назад