Автор Тема: Помощ осветлението,часовника и централното не работят  (Прочетена 17141 пъти)

ZAPRINSKI

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 74
Здравейте днес какво стана.Проверих всички бушони в кабината и кутията при двигателя.
После извиках един познат за да съм сигурен дали всичко е ок.
Уреда(мултицета) му беше професионален,защото работи ел.техник и замери всичко на всякаде даже и релетата и нищо свиреше на всякъде и релетата изглеждаха здрави.
Каза да видя за други бушони но аз нямам друго да извадя часовника зад него можело да има бушон замери същото и въпросната лампа в багажника от където тръгна целият проблем и така до никъде с проблем ако ме закачат на компютър дали ще се разбере или само парите ще ми заминат?

ZAPRINSKI

• Обичам да пиша ;)
  • **
http://www.kiaownersclub.co.uk/forum/interior-light-clock-not-working_topic8803.html

Тука открих в един англииски сайт същият проблем но аз нямам такъв бушон room при кутията на двигателя .

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
... ако ме закачат на компютър дали ще се разбере или само парите ще ми заминат?
Според мен само парите ще заминат. Имаш ли представа това централно заключване дали е фабрично или е монтирано допълнително? С дистанционно ли се управлява или като отключиш една врата и всички други се отключват? Колата има ли аларма, ако да - фабрична ли е?

ZAPRINSKI

• Обичам да пиша ;)
  • **
Значи ключа е обикновен без дистанционно като отключа едната врата (на шофъора) се отварят и другите-това преди проблема.
Сега пак ги оварям всичките като отключвам първо мойта после давам на контакт и с копчето на моята врата отварям другите или ги заключвам обаче е много рисковано по този начин защото може да се забрави ключа на волана.
Относно аларма мисля че няма или поне незнам .
Голяма мистерия се оказа тая кола.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
Колега zaprinski,честно казано, даваш отговор като някоя блондинка, да не знаеш дали има аларма. Не напразно те питат, защото алармата обикновено се връзва към централното, имобилайзера и обикновено има собствени бушони/ако е монтирана допълнително/, от където може да идва проблема с централното. Осветлението на часовника нищо чудно да се окаже и изгоряла крушка. Между другото, проблема каза, че е започнал със смяната на крушката в багажника. Там поне сега свети ли?

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
Мдааа, вярно малко "с ченгел" му ги вадим думите на колегата.

Ако правилно разбирам централното заключване всъщност си работи, но трябва да се даде на контакт и тогава с копчето работи. Значи тук може поне две неща да са се случили (по отделно или дори зедно). Или заклюването има две захранвания и на едното му е заминал бушона или пък има проблем в ключалката и не разбира кога отключваш с ключа за да отключи всички врати (може примерно някакво микроключе да се е счупило). А може и двете неща едновременно да са се счупили. Може и кабел между вратата и купето да се е прекъснал...

А как е работило това осветление на часовника. Винаги е светело, само на контакт? И сега изобщо понякога свети ли ?

А и zazduvka е прав, кажи поне крушката в багажника свети ли сега (на контакт, без контакт)?

ZAPRINSKI

• Обичам да пиша ;)
  • **
Сега първо не съм блондинка.
Ситуацията е следната - Реших да сменя крушката в багажника защото нищо не светеше и взех една отворка отворих бофониера и вътре нямаше крушка и реших да изкарам фасонката и да има в магазина ,леко заяждаше и взех пак отверка и изпляка нещо и от тогава стана този проблем крушката още не съм я сменил защото се ядосах и така.
Колата няма аларма .
Проверих с мултицета клемите на въпросната крушка и прозвъняха значи има ток .
Вече незнам.

ZAPRINSKI

• Обичам да пиша ;)
  • **
С този мултицед може ли да се проверят релетата или трябва друг уред.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • KIA Picanto 1000 cm3
А искаш ли, за да не изплякат още доста неща, да ти дам телефоните на едни жичкаджии и да ти решат проблема,ако си от София де ?
« Последна редакция: Декември 23, 2015, 07:25:50 am от zazduvka »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
...Проверих с мултицета клемите на въпросната крушка и прозвъняха значи има ток ...
Как да го разбирам това "прозвъняха"? Мултицета все пак има режим зумер, така ли? Този режим служи за да провериш дали дадена верига провежда ток (примерно дори бушона може да се разглежда като верига). Този режим не служи за да проверяваш дали на дадени изводи (примерно тези за крушката) има напрежение. Както е тръгнало и мултицета ще изгориш. От друга страна ако на изводите за крушката има напрежение значи няма изгорял бушон, защо тогава вече 3 страници търсим изгорял бушон....

Това което може също да се е случило е даването на късо на изводите на крушката временно да е отпаднало захранващото напрежение на модула на централното и часовника и те да са си загубили настройките и сега просто да имат нужда от програмиране за да се върне подсветката и режима за отключване на вратите, знам ли....

С мултицет могат да се проверяват релета. Релета могат да се проверят и само с две-три жици и напрежението от акумулатора (без мултицет), но като те гледам какво правиш ме е страх да ти давам съвети.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • KIA Picanto 1000 cm3
Тегава работа. Едно време в училище имаше задължителни часове по електротехника и нямаше човек, който да не е на ясно как се свързва поне крушка паралелно и последователно....

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Ех как го нападнахте човека. Още от началото каза,че не е в час с нещата.Дайте му телефон на хора които се занимават с жици.
Евала,че се опитва сам да се справи,но явно няма да успее

zazduvka

• Разбирач ;)
  • KIA Picanto 1000 cm3
0889752153 и 0889630177, Росен и Митко, сервиза им е зад ДЗИ на Първа Българска Алмия

ZAPRINSKI

• Обичам да пиша ;)
  • **
Благодаря ви за помощта весело посрещане на празниците ,бъдете здрави и се пазете .