Автор Тема: Загуба на антифриз  (Прочетена 3567 пъти)

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
Загуба на антифриз
« -: Януари 26, 2016, 06:19:34 pm »
Здравейте,

От известно време се появи странен казус.
Автомобила губи антрфриз (покарам колата едни 100-150 км и нивото спада с 200-300 мл-доливам до фулл и спада на мин). Лошото е че нз преди какъв антифриз е сипван-защото по спецификация трябва да е G12 червен, защото е 2001 година. До момента съм доливал син,защото такъв беше (въпреки че може и зелен).
Колата е газ, но проверих всички маркучи и скоби и всичко е затегнато. Локви под колата няма (въпреки че в това време трудно да се каже).
Идеята ми е да сменя сега с червен цялата система и да видя дали ще има тези симптоми.

Малко се плаша да не гарнитура,но няма т.н. симптоми за това-не загрявя повече от средата, маркучите са меки,не пуши бял дим и върви нормално,капачките нз колко са читави, но те са на последно място.

Ако някой е бил в подобна ситуация,моля да сподели някое друго мнение и предположение.

Мерси!

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
Re: Загуба на антифриз
« Отговор #1 -: Януари 26, 2016, 07:07:03 pm »
Отиваш на газ анализатор и там ще ти кажат къде изчезва.
Погледни под пасажерската стелка дали е мокро или влажно.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

avcom

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #2 -: Януари 27, 2016, 03:04:38 pm »
При мен го има същия проблем , и се оказа от повреден газов изпарител, който изпуска газ в охладителната система и радиатора, и този газ избутва антифриза и изпарителя замръзва и колата не работи. Ако имаш капачка за доливане на радиатора, отвори я, ако оттам мирише на газ значи е това.

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
« Отговор #3 -: Януари 28, 2016, 07:49:25 pm »
За другата седмица, ще се ходи на проверка,че малко ме съмнява и парно и климатроник.
Иначе определено ще трябва промивка да се прави, преди и на авелата правих, но там по лесно, пък и си беше с червен антифриз.
Ще видим какво ще хванат майсторите.

Мерси за отговорите.