Автор Тема: Пукане при палене  (Прочетена 3526 пъти)

asen3678

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
Пукане при палене
« -: Януари 31, 2016, 03:27:07 pm »
Здравейте, имам киа сеед 1,6 автоматик с газов инжекцион Fobos с ОБД. От известно време забелязвам, че при палене, след като колата е работила няколко секунди, от задната част на колата чувам едно пукане, все едно гърми малка пиратка в тенджера, или все едно нещо е било под напрежение и се освобождава. Ходих на "майстор", както и на диагностика, но не намериха нищо. Някакви идеи какво може да е?
Не мирише на газ, даже с детектор минах за изтичане, но не показа нищо.
Само майките и жандармерията бият за добро!

jorodesign

• Новак
  • *
  • Публикации: 28
Re: Пукане при палене
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2016, 05:06:54 pm »
Здравей,

Може да е клапана на газовата бутилка. Аз съм с газова бутилка тип резервна гума, в багажника, и когато колата достигне температура за да мине на газ, клапана щраква, но звукът не е силен.

Дай повече информация, кога се чува, многократен ли е и т.н.

asen3678

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2016, 07:50:06 pm »
Пукането се оказва че е някаква детонация, усещам я много ясно вътре в купето. 10-15 секунди след като запаля колата, независимо дали е топла или студена се чува тази детонация.

fuego

• Разбирач ;)
  • Публикации: 170
  • КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2016, 08:17:37 pm »
Колега, почти на 100% съм сигурен,че тази детонация е от средното гърне. Преди години имах Рено Лагуна с газов инжекцион и се получаваше същата детонация. Оказа се ,че е от изпускателната система и по-точно от средното гърне.

asen3678

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2016, 08:24:38 pm »
Много ти благодаря, аз за всеки случай мисля да направя една ултразвук вана на инжекторите, (така ме посъветва един колега). Спомена че може да има изтича по малко гориво през инжекторите и от това да идва детонацията. Отзад не се чува, само като легнеш под колата под предната врата. Много благодаря за съвета, още утре ще я закарам да прегледат гърнетата.

asen3678

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2016, 04:08:39 pm »
Проблемът е открит!
Тези "детонации" са от резервоара. Мембраната на капачка на резервоара явно е запушена и при стартиране на бензиновата помпа се получава силен вакум. От вакума, дъното на резервоара се повдига и от това идва този шум.
Днес си поръчах нова капачка.
Благодаря ви за съветите и дано да съм бил и аз полезен, ако ви се случи да знаете.