Автор Тема: Кия Рио 2002 въпрос относно ербеците.  (Прочетена 3909 пъти)

Qentin

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Кия Рио 2002 въпрос относно ербеците.
« -: Април 13, 2016, 02:49:31 pm »
Привет колеги!
Преди месец, купих на щерката РИО 2002г. Доста читаво беше на реални 100 000км. На 01.04.2016 ми се обади че се ударила в някакви дървета, уви не бе първо априлска шега. На нея нищо и няма, колата вече на 90% възстановена.
 Въпросът ми е като сменя ербеците, трябва ли да се смени и нещо друго модул, комп., или само се чисти грешката? Рових се из темите, но не открих нищо по-въпроса! Или да ми кажете читав сервиз във Варна към когото да се обърна.
Благодаря предварително.

fuego

• Разбирач ;)
  • Публикации: 170
  • КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
Re: Кия Рио 2002 въпрос относно ербеците.
« Отговор #1 -: Април 13, 2016, 06:39:08 pm »
След като се отворят еърбеците ,след монтаж на нови се сменя и така наречената централа на същите. При повечето марки коли се намира в конзолата пред скоростния лост или зад него.С чистене на грешки няма да се получи,може да не сработят еърбеците при нов удар.

Qentin

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Април 14, 2016, 09:31:35 am »
Благодаря за отговора колега, но тази централа не е ли този ербег модул? Понеже никъде не намирам, централа!
Н

fuego

• Разбирач ;)
  • Публикации: 170
  • КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
« Отговор #3 -: Април 14, 2016, 04:36:24 pm »
Да,може и така да се нарече. Говорим за едно и също нещо. Надявам се да не е много скъпа или да успееш да намериш втора употреба .

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
« Отговор #4 -: Април 15, 2016, 10:58:14 am »
-След като е имало удар и са гръмнали Възглавници(без значение само шофьорска или и други) във "централата" компютърчето, което управлява аирбъците се записват данни за Удар! Във вътрешната памет която е или Епром чипче, или  вграден в процесора се запаметява CRASH DATA коятое неизтриваема оттам! Казвам Неизтриваема по стандартният начин през диагностичният конектор! Но е "изтриваема" и централката се възстановява на 100% чисто нова чрез препрограмиране на паметта, тоест така нареченото флашване което се извършва със специален програматор и презаписване на паметта със чист Файл(Virgine-девствен), или така както компютърчето на аирбъка е излязло от завода производител!  ;D
Оттам нататък трябва да се сменят гръмналите Аирбъци, което вече си направил! Ако случайно не можеш да намериш читава централа за твоят модел или ако намериш но е на много висока цена която не ти харесва, Прати ми твоята ще я възстанова като нова! Централката се намира пред скоростният лост на централният тунел , хваната с болтове за купето! И важно про боравене с Аирбъг -SRS системите!!-каквото и да се прави по включване изключване вадене на конектори монтаж демонтаж ,-ВИНАГИ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО АКУМУЛАТОРА, минусова или плюсова клема, няма значение, важно е да е изключен!  bye
« Последна редакция: Април 15, 2016, 11:16:18 am от rockton »
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/

Qentin

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Април 16, 2016, 04:54:08 pm »
Благодаря ви колеги за адекватните отговори.
А колегат rockton може ли да ми каже дали това е въпросното нещо?

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
« Отговор #6 -: Април 18, 2016, 08:57:10 am »
-Много малка снимка %) не се вижда нито серийният номер нито инициализацията, НО, ДА! това е контролер за Аирбъците!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
« Отговор #7 -: Април 18, 2016, 09:02:08 pm »
Под радиото най-долу , пред скоростния лост , виждал съм го  bye