Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Rio
(Модератор:
CoolMaN®
) »
Кия Рио 2002 въпрос относно ербеците.
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Кия Рио 2002 въпрос относно ербеците. (Прочетена 3914 пъти)
Qentin
Новак
Публикации: 4
Кия Рио 2002 въпрос относно ербеците.
«
-:
Април 13, 2016, 02:49:31 pm »
Привет колеги!
Преди месец, купих на щерката РИО 2002г. Доста читаво беше на реални 100 000км. На 01.04.2016 ми се обади че се ударила в някакви дървета, уви не бе първо априлска шега. На нея нищо и няма, колата вече на 90% възстановена.
Въпросът ми е като сменя ербеците, трябва ли да се смени и нещо друго модул, комп., или само се чисти грешката? Рових се из темите, но не открих нищо по-въпроса! Или да ми кажете читав сервиз във Варна към когото да се обърна.
Благодаря предварително.
Активен
fuego
Разбирач ;)
Публикации: 170
КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
Re: Кия Рио 2002 въпрос относно ербеците.
«
Отговор #1 -:
Април 13, 2016, 06:39:08 pm »
След като се отворят еърбеците ,след монтаж на нови се сменя и така наречената централа на същите. При повечето марки коли се намира в конзолата пред скоростния лост или зад него.С чистене на грешки няма да се получи,може да не сработят еърбеците при нов удар.
Активен
Qentin
Новак
«
Отговор #2 -:
Април 14, 2016, 09:31:35 am »
Благодаря за отговора колега, но тази централа не е ли този ербег модул? Понеже никъде не намирам, централа!
Н
Активен
fuego
Разбирач ;)
Публикации: 170
КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
«
Отговор #3 -:
Април 14, 2016, 04:36:24 pm »
Да,може и така да се нарече. Говорим за едно и също нещо. Надявам се да не е много скъпа или да успееш да намериш втора употреба .
Активен
rockton
Разбирач ;)
Публикации: 123
«
Отговор #4 -:
Април 15, 2016, 10:58:14 am »
-След като е имало удар и са гръмнали Възглавници(без значение само шофьорска или и други) във "централата" компютърчето, което управлява аирбъците се записват данни за Удар! Във вътрешната памет която е или Епром чипче, или вграден в процесора се запаметява CRASH DATA коятое неизтриваема оттам! Казвам Неизтриваема по стандартният начин през диагностичният конектор! Но е "изтриваема" и централката се възстановява на 100% чисто нова чрез препрограмиране на паметта, тоест така нареченото флашване което се извършва със специален програматор и презаписване на паметта със чист Файл(Virgine-девствен), или така както компютърчето на аирбъка е излязло от завода производител!
Оттам нататък трябва да се сменят гръмналите Аирбъци, което вече си направил! Ако случайно не можеш да намериш читава централа за твоят модел или ако намериш но е на много висока цена която не ти харесва, Прати ми твоята ще я възстанова като нова! Централката се намира пред скоростният лост на централният тунел , хваната с болтове за купето! И важно про боравене с Аирбъг -SRS системите!!-каквото и да се прави по включване изключване вадене на конектори монтаж демонтаж ,-ВИНАГИ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО АКУМУЛАТОРА, минусова или плюсова клема, няма значение, важно е да е изключен!
«
Последна редакция: Април 15, 2016, 11:16:18 am от rockton
»
Активен
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896 633459 /autoelectronic/
Qentin
Новак
«
Отговор #5 -:
Април 16, 2016, 04:54:08 pm »
Благодаря ви колеги за адекватните отговори.
А колегат rockton може ли да ми каже дали това е въпросното нещо?
Активен
rockton
Разбирач ;)
Публикации: 123
«
Отговор #6 -:
Април 18, 2016, 08:57:10 am »
-Много малка снимка
не се вижда нито серийният номер нито инициализацията, НО, ДА! това е контролер за Аирбъците!
Активен
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896 633459 /autoelectronic/
romanpm
Разбирач ;)
Публикации: 136
седем фута вода под кила и попътен вятър
«
Отговор #7 -:
Април 18, 2016, 09:02:08 pm »
Под радиото най-долу , пред скоростния лост , виждал съм го
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА