Автор Тема: Проблем със запалването КИА Соренто 2.5 автомат  (Прочетена 4997 пъти)

lpeltekov

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Здравейте колеги,

Нов съм в форума и за първи път си позволявам да пиша тук. (До сега само четях )
От няколко дни ми се появи доста странен проблем. Когато завъртя ключа и изчакам свещите да загреят ( Соренто 2.5 дизел 140 к. ) и не може да запали, махам ключа пак пробвам и пали . Днес обаче изобщо не иска да запали. Помислих си че е от акумулатора но не е от него, даваха ми ток и пак не иска да запали. Сложих друг акумулатор и пак не иска , въртя ключа чакам свещите да загреят и пак не иска. В един момент докато " умувах " над двигателя, приятеля които беше с мене забеляза че без ключа да е на таблото, таблото си свети все едно ключа е на стартера. Когато махна клемите на акумулатора изгасва и съответно като го закача пак светва все едно ключа е вътре , а той не е . Когато вкарам кюча и го завъртя хода му е доста празен и изобщо не минава през Lock и АСС, дирекно си стои на ON.

Моля дайте някакъв съвет.
Благодаря предварително  ;D

PolYank

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
Re: Проблем със запалването КИА Соренто 2.5 автомат
« Отговор #1 -: Април 17, 2016, 04:36:40 pm »
Колега, щом не можеш да определиш от къде идва този проблем, най-добре иди в сервиз. Няма да е евтино, защото може да се наложи и работа по имобилайзера, след смяната на патронника.

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
« Отговор #2 -: Април 18, 2016, 08:52:57 am »
Най вероятно, клеморед, но е възможно и други дефекти да има по системата, кое по точно свети на таблото(подсветката) или си остава като на контакт? Пиши от Къде си, та да знаем къде да те насочим!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/

mitio85

• Разбирач ;)
  • Публикации: 141
  • Натискането на спирачки бърка директно в джоба!!!
« Отговор #3 -: Април 18, 2016, 08:13:35 pm »
Здравей колега! Счупил ти се е привода на контактния ключ! Имах същия проблем купих си друг контактен ключ и си взех само привода за да не ходя да ми правят друг ключ разглобява се много лесно всичко е подредено няма как да не го разглобиш сам. А ето и снимки на счупения привод на Сорентото!
« Последна редакция: Април 18, 2016, 09:32:48 pm от mitio85 »

lpeltekov

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #4 -: Април 19, 2016, 12:30:23 pm »
Здравейте колеги,

Сорентото вече е в движение. Оказа се счупена пластинка на клемореда. Ако бях видял коментара на mitio85 по рано можеше и да се оправя сам  >:( . Все пак я откарах с рапатрак директно в Колос МС, и там доста бързо я оправиха, ремонта не беше от най-евтините, но въпреки това съм доста доволен от бързината и предполагам качествения ремонт.

Сега е ред да наваксам киометрите на Сорентото, че 4 дена си е почивало.

Благодаря за коректните отговори  ;D

mitio85

• Разбирач ;)
  • Публикации: 141
  • Натискането на спирачки бърка директно в джоба!!!
« Отговор #5 -: Април 19, 2016, 07:19:47 pm »
 ;D Екстра,всичко е добре щом свършва добре! music