Автор Тема: Моля за вещо мнение при покупка  (Прочетена 2805 пъти)

Ажи

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Моля за вещо мнение при покупка
« -: Декември 03, 2016, 09:41:07 am »
Добър ден на всички от форума. Току-що се регистрирах. Поводът естествено е покупка на кола. Спортидж-а като цяло ми харесва, но идея нямам точно какви слаби моменти да търся при евентуален оглед и последваща покупка. Парички, за съжаление нямам много , поради което погледът ми се спря на по-старичка кола. Запозната съм като цяло с блокаж на диференциала, бързи-бавни, тежестта на возилото , съответно пъргавината му и пр.общи сведения. Като цяло това, към което съм се ориентирала е Спортейдж 2003, 2.0 кубика,бензин, дълга база. ААА, колата е нов внос и нова ме притеснява. Благодаря за инфото предварително!

Alexief

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Моля за вещо мнение при покупка
« Отговор #1 -: Декември 04, 2016, 11:24:12 am »
Вещо мнение при автомобил 2-ра ръка можеш да получиш само от спец при огледа.
Моят съвет ще е по-скоро прагматичен.
Вземи следващата генерация, дизел. Хубавото е че нямат филтър за твърди частици. Само катализатор, чиято наличност не се следи от компютъра.
Не се налага да слагаш газова или метан и багажника е целия на разположение.
Разликата е около 2000лв, но пък ще е по-нова с 2-3 години и като цяло автомобилът си го бива. Няма бързи/бавни, което е някакъв дефицит, но ако не ти трябват - по-добре че няма :)

Ажи

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Моля за вещо мнение при покупка
« Отговор #2 -: Декември 04, 2016, 06:50:49 pm »
Много благодаря за отговора. Колата, обаче, която съм харесала е 2003 от собственик. Върви си с газ.инжекцион и струва ми се е добра цена за поддръжката си.  А бързи-бавни определено ще ми трябват. Ама хората казват "Жена и кола на късмет..."😅 Естествено огледът ще е решаващ. Хубава вечер! bye