Автор Тема: Задвижване на КИА Соренто  (Прочетена 4732 пъти)

SLAVEN

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Задвижване на КИА Соренто
« -: Октомври 30, 2016, 06:04:04 pm »
Здравейте почитатели на КИА.  Решил съм да си купувам КИА Соренто +2011г.  Колата ми харесва и съм чувал добри отзиви  за нея - здрава, не скъпа поддръжка и т.н.  Но, искам да знам как е задвижването на колата.  Пише AWD и по снимките виждам отляво на волана едно копче , най вероятно за зацепване на средния диф. Та бих искал да знам дали задвижването е пълно постоянно 4х4 или движещ е един мост ии при нужда се включва автоматично и другия. Средния диф. при какви случаи и при каква скорост се включва. Спира ли се ... намалява ли се до 40 км/ч. както при някои др. джипове/СУВ ... Има ли досадни дефекти характерни за модела. И въобще искам да попия инфо от първа ръка.  Четох четох четох по форуми др. и се обърках накрая (в главата ми е каша).  За това се регистрирах  се надявам да  остана член на форума  write при евентуалната покупка на Соренто. 
Ако темата не е за тук се извинявам и нека мода да я премести. Благодаря на всички отзовали се предварително !

SLAVEN

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Задвижване на КИА Соренто
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2016, 03:46:29 pm »
Благодаря на всички отзовали се до момента - 0 бр. съфорумци. Явно в този форум, за разлика от всички други в които имам регистрация по една или др. причина, хората не са отзивчиви или не искат да помагат. 
  :o

blake

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 51
  • Kia Sorento, 2.2. crdi, automatic
Re: Задвижване на КИА Соренто
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2016, 04:44:18 pm »
Здравей, колега... наистина, тук се коментират предимно по-стари автомобили, аз останах с впечатление, че само аз имам от по-новите Соренто-та... Не съм много запознат с тия диференциали и прочее, само мога да ти кажа, че колата е с предно предаване, ако се наложи - се включва и задния мост, а отстрани копчето е LOCK. Май ЛОК-а можеш да го ползваш до 40 км/ч.
За дефекти - аз имам (все още) гаранционна кола, в момента е на 86000 км и е в сервиза за смяна на лагери на диференциал (вият). Предполагам е фабричен дефект, защото ми се вижда рано за подобна повреда... Иначе, колата ми харесва, с малки изключения - автоматика е леко лагав (като натиснеш, ефекта се усеща след 1-2 секунди), и таблото припуква много досадно отвреме на време (пластмасово е, нямам идея къде и какво пука). Разхода няма нищо общо с каталожния  >:( градско варира от 12 до 15 някъде, извънградско - 7.5 (при нормално каране) - 9 (магистрала, 130-150 км/ч). Моята е 2.2 дизел автоматик.