Автор Тема: Закупуване на КИА СОРЕНТО, но светна лампа CHECK ENGINE  (Прочетена 3212 пъти)

Striker

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте колеги,
От години съм фен на Киа Соренто и сега си търся такъв джип и най-после намерих такъв, който да ми хареса. Джипа е много запазен и бях на крачка да го купя, но видях, че след като го запалих лампата Check Engine не спря да свети. Четох много за причините да свети лампата и те най-често не са много сериозни, но бих искал да ви питам какви могат да са най-лошите сценарии и евентуално колко пари могат да струват ремонтите. Заслужава ли си риска? Проблема е, че съм от София, а джипа е в Дупница. Там са малко съмнителни, а и нямам възможност да закарам някой там на място да и направи диагностика.

SLAVEN

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Закупуване на КИА СОРЕНТО, но светна лампа CHECK ENGINE
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2016, 03:57:37 pm »
Колега мераклия за КИА, и аз искам да си купя Соренто и попитах тук за информация, но нещо явно сме се пообъркали. Няма отзивчиви хора тук мисля. Най-добре намини във форума на Офроуд България, там има добри хора и ще получиш с гаранция някакъв отговор и то компетентен. 
По проблема - аз карам лек автомобил (др. марка) и ми светна чека. Карах го доста време така без проблем, докато не дойде време да отида до сервиза да го прегледат. След като го свързаха с Компа казаха, че има проблем вероятно ... с дебитомера, но това не означава че е развален понеже не е влезнал в сервизен режим. Изчистиха грешката и след около 1 месец каране , засега нямам проблем , нито свети чека.
Та, съвета ми е да поискаш проверка в сервиз преди покупката. Ако не разрешат - бегай от тази кола далече. Иначе с репутацията на тази автоборса си запознат. 
Успех !