Автор Тема: Любо си избира нов Киа Сийд комби  (Прочетена 2864 пъти)

Lyubomir

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
  • Sportage 1.6 gdi MT Comfort 2023
Любо си избира нов Киа Сийд комби
« -: Октомври 31, 2016, 06:21:50 pm »
Здравейте колеги!
Моля да приемете нов член на форума имащ нужда от съвет при избор на автомобил!
Спрял съм се на Сийд комби с 1.4 бензинов мотор 100 к.с.
Живея в София, но рядко ползвам кола в града, както и през зимните месеци. В топлото време обаче пътуваме почти всяка седмица фамилията (2+2) с мнооооого багаж.
От колата искам да е надеждна, да побира хора и маса багаж, да върви прилично, да е икономична, да е с ниски данъци, приятна за каране и проходима, с евтини гуми и обслужване,.
Ще се купува в брой и ще ми трябва Март догодина. Като алтернативи съм гледал Фабия (наистина добра изработка и материали, но доста по-малка) и Дачия Логан МСВ (по-дървен, но с по-голям багажник и икономичен дизелов мотор).
Има тук-таме писано по Форума, но повечето мнения са стари, така че моля ако някой има време и желание да помага с насоки и съвети.
Имам следните начални въпроси:
1.   На какви отстъпки/бонуси в цената мога да разчитам?
2.   Има ли загуба на двигателно масло и какъв?
3.   Как е с корозивната защита?
4.   Доволни ли сте от фаровете на колите?
5.   Какъв е магистралният разход при пълна кола и климатик при 130-140 км/час?
6.    „Кляка“ ли пълна с хора и багаж? Как се държат двигателят и окачването в такива ситуации?
7.   ЕСП може ли да се изключва?
8.   Какво повече предлага от Шкода Фабия и Дачия Логан?
9.   Какви проблеми с гаранционни ремонти мога да очаквам?
10.   Всичко друго, което смятате за полезно.
Благодаря на всички и безаварийни километри!

mania

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Любо си избира нов Киа Сийд комби
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2016, 08:46:39 pm »
Мога да ти дам инфо за 1.4 100 коня хечбек на 10 000 км.
Прекрасна кола за спокоен шофьор!

1 - По уговорка
2 - Не съм забелязал
3 - Рано е
4 - Прекрасни къси и учудващи дълги по магистрала
5 - Между 8 и 9 л при 4 човека и 140 км Пловдив - София (голямо нанагорнище). На връщане ни даде 5.3 л при каране със 100-110. 140 сам Бургас - Пловдив - точно 8, а ако не я напъвам 5.5. Данните са без пуснат климатик.
6 - Не съм я претоварвал, но ще вдигне 120 по нанагорнище каквото и да я правиш
7 - Да
8 - Фабия е един клас надолу и е тясна, Логан е дърво, но със сходна вместимост. СЪщо е по-широка от нова Астра и Корола. Особено от Королата...
Трябва да кажа, че основното преимущество е пространството вътре... аз съм 184 и 100 кг и ми  е АБСОЛЮТНО удобна. Отзад също е добре.
9 - Все още аз нямам
10 - Педалът на газта е лежащ и широк, което я прави много удобна за дълъг път, НОО има известен период на свикване. Ако си бил с кола с висяща газ е възможно в началото да не ти хареса. Крайният резултат обаче е суепер - прецизно си контролираш колата и не се уморяваш. Моите пътувания са по 300 км два пъти седмично Пловдив - Слънчев бряг, което е магистрала и междуградски път - представя се идеално засега. В града е учудващо пъргава, предвид кубатурата. Не усещам липса на мощност в градски условия. Седалката и шофьорската позиция са добри.
И е красива - и отвътре, и отвън. Срещу 1800 лв слагат газ и не ти пада гаранцията. За нея нямам потребителско инфо.

Като минус мога да дам нивото на шум по магистралата - не е дразнещо, но би могло да се иска още. Дръжките на вратите прискърцват като ги дръпнеш. Не ми харесва и изолацията на багажника - каквото падне в багажника се чува ясно. Дори старият ми Голф 3 беше с по-добра шумоизолация там.

За цената си е най-доброто, което намерих.
Успех :)

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
Re: Любо си избира нов Киа Сийд комби
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2016, 01:06:46 am »
Новия сийд е доста по тих на магистрала от стария сийд 2008.Това на първо четене.