Модели автомобили > Picanto

Символи на скоростния лост

(1/2) > >>

Pikanto:
Здравейте!
Може ли някой да ми обясни какво означават символите "2" и "L",и за какво е малкия бутон на скоростния лост?
Благодаря предварително!

rmk:
Предположение:
L - само първа
2 - първа и втора
D - всички предавки

Кой е този малък бутон?

Pikanto:
На лоста има един голям,който се натиска при превключване.Под него, също на лоста има по-малък.Всъщност е този,който се вижда на снимката.

rmk:
Може да е HOLD функцията или пък O/D (overdrive) също я означават. Когато е активиран задържа текущата предавка и не сменя на следваща (може да се ползва примерно при изпреварване или спиране на скорост). Какво става като го натиснеш? Остава ли натиснат или някакъв индикатор на таблото да светва?

snagles:

--- Цитат на: rmk в Декември 12, 2016, 02:04:38 pm ---Може да е HOLD функцията или пък O/D (overdrive) също я означават. Когато е активиран задържа текущата предавка и не сменя на следваща (може да се ползва примерно при изпреварване или спиране на скорост). Какво става като го натиснеш? Остава ли натиснат или някакъв индикатор на таблото да светва?

--- Край на цитат ---

O/D - това е както каза Over Drive. Скоростната кутия се ограничава до предавателното число на двигателя. От там на горе се води овердрав - Въртящия момент на двигателя спрямо кутията е 1:2 или 1:3 (много грубо). Смисълколелата се въртят много повече от колкото двигателя може да им даде. Съответно в тази предавка колата мощността и е 2 или 3 пъти по малка.

При мен ....

L - ограничава на първа. Основно се използва при ползване на бавни и сериозен терен или на нормална раздатка и голямо спускане ... опасно в което не искаш да вдигаш повече от 30. Включва ограничителя под 45 км/ч
2 - помага страхотно при продължителни спускания. Ограничава кутията до 2 предавка колата се движи с до 65 км/ч. Имай предвид че ако от D минеш на 2 и се движиш с по висока скорост, кутията няма да реагира въобще. Ако намалиш до 65, чак тогава ще се включи орграничителя.
O/D - Овърдрайв - ограничава до 3 предавка. Това е 1:1 мощност/въртящ момент.
D - катери на горе. Поне мойта стига до 5. От около 65 - 68 минава на 4 и след 85 - 88 минава на 5. Това е при нормално потегляне без натискане на газта до дъно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия