Автор Тема: Шум при включване на предното на кия спотиж 2.0 95к газбензин,96г  (Прочетена 2623 пъти)

stoichopopov

• Новак
  • *
  • Публикации: 11
Пооправих киа спортиж2.0 газ-бензин97к 96г,масла,ремъци ролки,филтри,свещи,кабели и както си му е ред. По същество,дойде ред на предното,след като го включа се слуша един шум,като на-шум на лагер отпред. По кофти е,че на задна скорост при маневра, все едно натискам и спирачката(готова е, да спре)тормози се яко! Като изключа предното,шума изчезва,днес ще проверя нивото на маслото, в тези раздатки . При разговори споделят за- иглени лагери за смяна,втулки (тефлон) са се правели,нямам идея.Нямаме и специализиран сервиз в нашия град(Г Делчев).моля,ако е имал някой такъв проблем,нека сподели,или да ме насочи към сервиз,благодаря ви!Моя телефон е 0894735794,или тук,благодаря!                               
    За шума го описах.За спирането при пълен завой се оказа,че: При смяна на стабилизиращата щанга,не е обърнато вниимание да се центрира,еднакво от двете страни,забелязах си го сам по самата щанга,беше изшлайфана,просто лъщеше. Откарах я на реглаж на преден мост и там я наместиха на равни разстояния от двете страни,сега нямам никакъв проблем!
« Последна редакция: Януари 12, 2017, 08:06:47 pm от stoichopopov »

stoichopopov

• Новак
  • *
Игления лагер на полуоската е проблема,ще направя втулки от фосфорен бронз и мисля,че няма да има проблем. Като свалих хъба,хванах полуоската за шлиците и разклатих, клатеше се повече от 4мм.Като направя ремонта, ще пиша за резултата,благодаря ви!

stoichopopov

• Новак
  • *
Здравейте! Свалих полуоските и се оказа,че лагерите са сменени,но имаше износване на шийката с две десети.Да,имаше готови размери някъде из форума,но предпочетох преди да ги правя тези втулки, да си замеря лично. Домързя ме да ги наварявам,премерих я точно с микрометър и направих нови втулки от фосфорен бронз,по действителните размери!Смених и семерингите,трябва да се донабият с два милиметра по навътре,да не се премачка гумата, при монтирането на барабаните.Сега в този сняг си я карам 4х4,шума изчезна,а си мислех че лагерите са за, смяна (бяха сменени с чисто нови) и сега си ги запазих, при евентуална смяна на,нови полуоски!  ;D write Иска действие,разглабяне а не мързел!