Автор Тема: Мнение за тази KIA Ceed 1.6, 90 к.с., дизел  (Прочетена 18484 пъти)

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
Мнение за тази KIA Ceed 1.6, 90 к.с., дизел
« -: Януари 05, 2017, 01:18:21 pm »
За много години, колеги!

Някой случайно да е виждал на живо колата от тази обява?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11481914347238032&slink=h9z5si

99.99% съм сигурен, че обявената цена не е реална и описанието е твърде напудрено, но ме интересува какво е реалното състояние (реално - с цялата условност, разбира се)

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
Re: Мнение за тази KIA Ceed 1.6, 90 к.с., дизел
« Отговор #1 -: Януари 05, 2017, 01:42:05 pm »
Със сигурност не са излъгали за разхода.Това е разбира се извънградско без да се влачиш(100-110).

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #2 -: Януари 05, 2017, 01:47:00 pm »
За разхода - да. Имам от другия мотор (116 к.с.)  ;D и съм наясно, но с гугъл открих много смущаващ отзив за този търговец и не ми се разкарва напразно до Димитровград или Хасково.

pesho

• Новак
  • *
  • Публикации: 39
  • Kia ceed 1,6 crdi
« Отговор #3 -: Януари 05, 2017, 06:53:51 pm »
Аз имам същият модел и година, това е базовият модел и много от написаното го няма. Относно разхода на гориво дори и да е извънградцко е доста занижено.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #4 -: Януари 06, 2017, 07:02:56 am »
Обявата звучи като коледен подарък, имайки предвид, че ако се напънеш ще свалиш някой лев....има някъде скрита лимонка....

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #5 -: Януари 06, 2017, 10:25:41 am »
Обявата звучи като коледен подарък, имайки предвид, че ако се напънеш ще свалиш някой лев....има някъде скрита лимонка....
Аз поразрових из интернет и открих разказ на един потенциален купувач, звънял на този номер, така че въобще не очаквам това да е цената, но поне да знам дали колата си струва поне на прима виста.

MomchilB

• Новак
  • *
  • Публикации: 48
  • Hyundai i30 1.6 CRDi
« Отговор #6 -: Януари 06, 2017, 12:44:08 pm »
И на мен ми се струва ниска цената. На външен вид колата изглежда запазена, според мен има нещо нередно. Ако имаш някой познат или приятел от региона можеш да го помолиш да хвърли едно око. За разхода е много условно и зависи от много фактори, но е постижим.

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #7 -: Януари 06, 2017, 05:50:26 pm »
Цената няма да е тази. Още в началото ми е ясно. Описанието на екстрите също е видно, че е напудрено.
Едно търсене в интернет по номера от обявата даде този любопитен резултат:
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=1904872&t=1904861

Търговските практики на продавача са ясни. Въпросът е колата да излезе читава.

П.С. От по-нататъшните ми проучвания стана ясно, че цената ще е поне с 2 хил. лв. отгоре. >:(

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
« Отговор #8 -: Януари 06, 2017, 07:22:40 pm »
За Тея пари я вземам веднага

Този не е LX,парктроник не видях,блутоот и аукс няма,обаче има подлакътник, регулация на осветеност на таблото,тонировка отзад ,за другото трябва да се гледа.Задължително OBD четец.
Абе що не му дръннеш да я докара пред вас,брой му парите,каквото и да има,до 8000 лв.ще се вместиш.
« Последна редакция: Януари 06, 2017, 07:32:55 pm от Ronin »

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #9 -: Януари 07, 2017, 11:39:19 am »

Абе що не му дръннеш да я докара пред вас,брой му парите,каквото и да има,до 8000 лв.ще се вместиш.

Не че ми е чужда на темперамента такъв тип реакция, но, колкото и да подхождам с доверие към хората, при невярно публикувана цена, леко послъгване за екстрите и опитът на другия потенциален купувач, описан в линка по-горе, не знам какви други изненади могат да ме очакват.
Даже се опита да ме убеди, че като нова е струвала 25-26 хил. ЕВРО. После посмали на 22 :)

fuego

• Разбирач ;)
  • Публикации: 170
  • КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
« Отговор #10 -: Януари 08, 2017, 07:41:22 am »
Хахахаха,тази от обявата не е струвала повече от 16-17 хиляди евра като нова  :)

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2017, 09:20:16 pm »
Най-накрая успях да отскоча до отскоча до Димитровград за обявата. Бях настроен да огледам доста неща, доколкото ми позволяват скромните познания, но всичките ми намерения се още в началото се изпариха. Вярно, че се правя на малко по-неразбиращ отколкото съм, но явно съвсем на глупак изглеждам.
Два часа и половина след като се обадих, че ще идвам на оглед, се чухме с продавача. Не можа да се сети веднага за коя от колите се обаждам (щото много хора му звънели ;) ). Уточних, че е за КИА-та, но и това не беше достатъчно, макар че аз друг модел на КИА не видях да продава. В крайна сметка се изяснихме и се видяхме.
Предвид споделеното в линка по-горе, въобще не си правих труда да питам защо е обявена нереална цена и липсващи екстри. Още в началото ентусиазирано ми обясни колко кии бил продал на таксиметрови шофьори. Тази и нея досега да са я купили, ама документите и пристигнали преди два дни  %) От друга страна колата била пристигнала на собствен ход преди двадесетина дни. Аз видях обявата поне преди месец, ама това са дребни детайли.
Отворите за багажника/релсите са залепени с тиксо, щото заради автовозите на всички коли ги сваляли, но пък малко по-натътък наблегна, че тази кола никога не била качвана на автовоз.
Не се сети веднага за цената, която е обявена, но погледна табелката, на която пишеше 7777 лв. Разбира се, за мене предложи по-ниска, но много по-висока от обявата. Отново без да отварям дума за цената от обявата, ми каза, че е публикувал обява с цена 4 хиляди лв, но тя била за една друга кола, която продавал на части.
От тия разкази с неочакван край даже забравих да снимам табелката с номера на рамата, но сякаш още в началото ентусиазмът ми изстина.
Иначе на човека може да му се има доверие. На забележката на жена ми, че таксиджиите търсят повече бензинови коли, той все пак се съгласи, че дизелови кии за таксита е продал само 3-4. Значи, би трябвало бензиновите да са доста повече по елементарна логика. Има опит с марката :)
Колата външно не изглежда зле, доколкото може да се прецени в това влажно време от непрофесионалист. Гумите не стават, но имало зимни, които в крайна сметка може и да се получат като подарък на изпроводяк. Километражът е на 183 хил. км. Подразни ме, че вътре беше прекалено обилно намазана със спрей за табло. Имам известни съмнения, че интервенцията е специално заради нашето посещение. Седалките са здрави, но изглеждат по-уморени, някакси по-смачкани от на моята. Резервната гума липсваше (хм), но иначе имал налична...
Ако някой го интересува нещо повече, нека пише. Дано се сетя. Лично за мене такъв тип комуникация си беше много натоварваща. Спомням си как преди три години като избирах сегашната си кола продавачът ни остави на спокойствие да я огледаме, не се натрапваше, нито ни "къпеше с марна вода", изчака ни търпеливо в сервиза на КИА....

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #12 -: Февруари 09, 2017, 11:51:57 pm »
Никога не купувам нищо и от никого, когато видя, че продавача в обявата е допуснал във всяка дума правописна грешка. Човек отнасящ се немърливо  към правописа си, се отнася и немърливо към всичко останало!

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2017, 10:03:31 am »
Към това, как да те преебе хич не е немърлив

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
« Отговор #14 -: Март 19, 2017, 04:36:29 pm »
Никога не купувам нищо и от никого, когато видя, че продавача в обявата е допуснал във всяка дума правописна грешка. Човек отнасящ се немърливо  към правописа си, се отнася и немърливо към всичко останало!
Абсолютно вярно.Даже един нивелир в продавалника е написал с правописни грешки,и го подминавам.Във днешния ден,дори да искам да сгреша, не мога,телефона ме корегира веднага.За да допусне такива грешки, значи е много зле работата.