Автор Тема: KIA Magentis 2.0 CRDI  (Прочетена 4791 пъти)

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
KIA Magentis 2.0 CRDI
« -: Февруари 11, 2017, 03:48:15 pm »
Колеги,
Омекнаха ми краката като видях тази красавица:
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-16819855/kia-magentis2-0crdi-koga

Ще преспя тази вечер, за да укротя страстите и утре може да прескоча до Казанлък да я видя. Попрочетох немногото мнения в раздела за модела. Ще се радвам да чуя мнения и на други колеги. Съотношението цена/характеристики на автомобила е прекрасно (камо като си помисля колко струва един голф от същата година), но бих се радвал да чуя още мнения.
За да я продават на тази цена, трябва в Германия да е струвала около 1600-1700 евро. Дали е реално такъв автомобил да се намери там в читаво състояние. Ако са правили тук дребни ремонти, не ме бърка, стига да не са си оставили ръцете.

pyrpyl

• Новак
  • *
  • Публикации: 47
  • KIA Magentis 2006 2.0 CRDI
Re: KIA Magentis 2.0 CRDI
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2017, 08:41:08 pm »
Браво колега, натъпкана е със всички екстри за модела. Единственото което ме притеснява е цената - ниска ми се вижда. Провери за скрити проблеми и задължително диагностика. Ако всичко и е наред - честито. Огледай рефлекторите на фаровете за отлепвания на покритието, паленето при ниска температура, хубаво е да си уговориш час за огледа, но да отидеш доста по-рано, за да не могат  да  я подгреят. Километрите според мен са бутнати доста за 10 години в Австрия. Иначе като гледам че караш Сийд, значи знаеш как да тестваш и за какво да се ослушваш. Успех!
KIA Magentis 2006 2.0 CRDI

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2017, 12:20:57 am »
Аз търсех нещо по-малко като за дъщерята и чат-пат за мене докато другата кола е у съпругата, но случайно попаднах на тази обява. Хубавото е, че ми е близо и че в Казанлък има сервиз на КИА. Аз също се сдобих с дебеломер на боята и уред за автодиагностика, но съм от кръжока "Ръцете ми пречат".
Колега, вкарва ли те в много разходи твоята (кола :) ) ? Сийда ме разглези и отвикнах да ходя по сервизи.
Интересува ме и как е с маневреността. При тези габарити, ако не е маневрена, ще ми е много трудно използването в града.

pyrpyl

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2017, 11:24:49 am »
Разходите ми за сега са предимно за масла, филтри  и разбира се нафта :) .За рамонти - само се наложи един ремонт на компресора на климатроника и малко направи си сам по фиксатора на сенника, нищо друго не съм бутал, с изключение на малко козметика. Като се оправи времето ще я карам на сервиз, защото почна да просвирва около турбото - да видим какво ще се окаже, някоя връзка, съединение или не дай си боже нещо по-сериозно.

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2017, 10:06:22 am »
Благодаря, колега.
Тази седмица ми е по-натоварена и не съм ходил да я гледам още.
Ако я харесам, ще пиша. Макар че след поредните приключения с паркирането сутрин, ми идва и другата си кола да продам :)

alexandar100

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #5 -: Май 24, 2017, 01:58:37 pm »
Здравейте.Искам да попитам какъв проблем си имал с компресора и как го оправи.  Моя работи но малко вие.  Дали може да се ремонтира или е за нов.

pyrpyl

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Май 25, 2017, 03:48:24 pm »
Здравейте, съединителя на компресора за климатроника е на шлици, постоянно зацепен към вала на компресора. Тези шлици се бяха износили и се наложи да търся майстори да ми правят плочката на ново - излезе ми около 200 лв. всичко. Работата беше много пипкава и ако нямах връзки в една машиностроителна фирма, никой не се навиваше да го прави. Иначе за нов компресор най-ниската цена която намерих беше 600лв. Поздрави.