Модели автомобили > Carnival

Клаксон, Часовник - проблеми

(1/2) > >>

saxo:
Здравейте колеги,
 И аз станах притежател на карнавал... от скоро. Колата е страхотна(да не чуе дявола). Но някои дребно проблемчета, които не са фатални, дразнят:
    1) Клаксона работи от време на време.... не мога да определя причина, за да се насоча към оправянето. Знам само, че не е от бушона...
    2) Часовника го видях само веднъж  .... на втората седмица ... и от тогава не светва ...

Предполагам и двете причини са някаква клема(контактор), но все пак ... моля за съвет.


P.S. Подобен проблем имам и със светлината на багажника ... не свети ... като размърдам заключващи я механизъм(Г-образния заключващ лост) светва ...и после пак гасне... Не мога да сваля механизма(има два еврейски винта, но вътре жилата са .... леле-мале) - моля за помощ и за него.

Благодаря предварително.

jivaka75:
Здравей,колега!Година вече мина от както се отървах от тоя чайник, но от време на време прелиствам форума ако мога да помогна на някой като теб с моя три годишен стаж и премеждия с тая каляска.Та по въпроса-1.Клаксона за да ти тръгне трябва да смениш лентовия кабел.При смяната внимавай,най добре първо изключи клемата на акумулатора,че и аирбега е свързан с него(м/у другото и той ще откаже след време и ще ти светне лампата на таблото ако не смениш кабела).2.Часовника го изваждаш и му сменяш лампичката отзад(една дребна в пластмасов цокъл).3.Задната светлина в багажника е проблем-бравата е капсулована и вътре има една пластинка, която с времето омеква и не прави контакт.пробвал съм да я оравя-резултат 2-3 дена максимум.Смених цялата брава-резултат временен.Просто контакта е лошо измислен.Реших си проблема като монтирах отделен бутон(от тези за алармите).От лявата страна над стопа-точно където опира гумения тампон.Стана перфектно,по-добре от оригинално,даже и не се вижда(бутона е черен,пластмасов).Правиш дупка,изтегляш кабела от бравата и си решаваш проблема за винаги.
Дано съм бил полезен.Успех!

saxo:
Благодаря jivaka75,

Много важна информация. За клаксона имах същите съмнения, но друго си е да ти каже патил с проблема. По задната врата - измислил си го гениално. Ще го направя и аз така.

Само, моля те за часовника - "идиотчето" светва от време на време (почти като с клаксона). Значи лампата трябва да не е изгоряла. Как мислиш?

Пак благодаря

Maradonasr:
Аз също търся отговори на тези въпроси.

georgioiv:
То не е лошо да пишете кое за кой модел се отнася :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия