Автор Тема: kia ceed esp off светва на таблото  (Прочетена 6329 пъти)

GeorgeGeorgiev

• Новак
  • *
  • Публикации: 45
kia ceed esp off светва на таблото
« -: Март 08, 2017, 10:45:18 am »
Привет, прочетох много по този проблем и първо ще го опиша. При нерегистрирана ситуация светва на таблото esp off в движение. Прочетох че може да е от brake light switch или така наречената стоп машинка интересното е че се случва страшно рядко и немога да разбера дали съм натиснал спирачка тогава...  Въпроса е че си имам стопове и при излезнал проблем пак си има стопове.

Има и още няколко мнения:

https://www.i30ownersclub.com/forum/index.php?topic=8149.0
Мнението на Логан:

The ESP off switch being asserted
Faulty Stop Lamp Switch or Wiring
Faulty Wheel sensor (any one of four) or wiring
Fault Hand brake switch or wiring
Fault in the ESP control module

Опитах се да регистрирам грешката като се получи с програмата torque но греда нищо не намира..  Някой да каже каде или как да мога да регисгистрирам проблема. Интересното е че имам и друг проблем които го описах тук:

http://www.kia-bg.com/smf/index.php/topic,4250.0.html

А видях във форума че някои споделят че са имали слаба маса и това е направило проблема а окисления колкото искаш...

ето и референция към другата тема:

http://www.kia-bg.com/smf/index.php?topic=1014.0

« Последна редакция: Март 08, 2017, 10:50:15 am от GeorgeGeorgiev »

MomchilB

• Новак
  • *
  • Публикации: 48
  • Hyundai i30 1.6 CRDi
Re: kia ceed esp off светва на таблото
« Отговор #1 -: Март 08, 2017, 12:49:06 pm »
Колега, започни от стоп машинката. Не е скъпа, сменя се бързо и почти 100 % проблема е в нея. Успех  ok

WOLF

• Разбирач ;)
  • Публикации: 100
« Отговор #2 -: Март 08, 2017, 01:04:44 pm »
ABS-а работи ли коректно?
2007 KIA SORENTO, 205hp.

GeorgeGeorgiev

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Март 08, 2017, 02:58:58 pm »
В началото на зимата бях с кофти гуми и работеше много даже. Аз имах чуството че е много чуствителен ABS-a после като взем по-хубави гуми почти не ми се е включвам в някакви екстремни ситуации мисля че работи ок.

MomchilB може ли да ме ориентираш за машинка откаде да купя?

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #4 -: Март 08, 2017, 06:46:49 pm »
Направи ми този проблем два пъти зимата, когато целите калници бяха в заледен сняг и гумите буквално опираха в заледено. След рестарт на двигателя лампата загасваше.
Скоро при диагностика с Launch програмата откри, че е имало грешки. Изтрих ги. От заледяванията насам проблеми не съм имал.

MomchilB

• Новак
  • *
  • Публикации: 48
  • Hyundai i30 1.6 CRDi
« Отговор #5 -: Март 09, 2017, 08:08:49 am »
Аз моята я взех от един магазин на бул. Александър Стамболийски преди кръстовището с Константин Величков. Мисля, че магазина е на Колос. Имат и други магазини в София, виж кой ти е най-удобен. По спомен 15-18 лв. беше. Иначе в момента има акция в ИНД комерс по замяната на тази стоп машинка. Ако искаш питай и там какво ще ти кажат. Успех  ;D и пиши, като разрешиш проблема.

GeorgeGeorgiev

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Март 16, 2017, 04:18:51 pm »
Привет колеги днес ходих и направихме пълна диагностика на esp модула оказа се че има проблем с steering angle sensor abnormal... Та сензора работи както трябва тествахме го въпроса е че се откри че предницата има малко изменение около 5 градуса и ще мина на преглед и стенд та ще пиша по натам как се развива проблема.