Модели автомобили > Cerato

KIA CERATO бордкомпютър

(1/2) > >>

Speevski:
Здравейте, от скоро съм собственик на Черано 2006 2,0 дизел 112к.с.Въпроса ми е относно показателя на борд-компютъра за оставащото разстояние което мога да измина с горивото в резервоара.Резервоара ми е 55 литра и съм го напълнил до горе, а борд-компютъра ми показва, че мога да измина само 600км. до края на резервоара, което не е възможно да е толкова малко.Някой да изкаже мнение? 

pyrpyl:
Не зная как е при Чератото, но при Магентиса бордкомпютъра смята оставащия пробег на база среден разход и налично гориво в резервоара. При 55 литра и среден разход 10,9л/100км би трябвало да ти даде оставащ пробег 600 км. Погледни си средния разход, особено ако скоро си го нулирал, с гаранция ще се учудиш докато навъртиш поне 1000 км от нулирането.

Speevski:
Разхода ми е 8 на 100 градско, засичах я

pyrpyl:
Колега, не говоря за реалния разход, а за това какъв е разхода изписан на борд-компютъра. Ако наскоро си го нулирал или си откачвал акумулатора, може да видиш показания нямащи нищо общо с действителността.

Speevski:
Моята Черато няма опция да показва моментен разход.Имам - време на каране в минути, дистанция с оставащото гориво и изминати километри от последното палене на двигатела

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия