Автор Тема: проблем с лайстна на таблото  (Прочетена 4440 пъти)

sasho07

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
проблем с лайстна на таблото
« -: Май 08, 2017, 10:11:49 pm »
Здравейте колеги !  bye

От доста време не съм посещавал форума ( години ) . В началото бях активен като взех колата (1.6 crdi 115 h.p ,ръчка) чак 2007 година ( 1-ви собственик ) , до ден днешен си я карам и съм нямал почти никакви проблеми с нея , освен един дразнещ .

Става въпрос за лайстната , която е на таблото ,  под предния прозорец , служеща за обдухването му от вентилацията . От доста време не иска да влезне както трябва ( да щракне в двата си края към таблото ) . Това поражда едни паразитни шумове , които ме дразнят страшно . Днес разгледах обстойно около лайсната и видях , че самото табло се е разлепило ( или надуло ) , точно по средата й . Ще прикача и снимки да се види по-добре.

Някой имал ли е подобен проблем и ако да , как го е решил ? Може ли да се залепи таблото отново както си е било ? Образувалия се отвор е почти 3 см , което си е много .

Иначе оффтопик : Колата е на 160 000 км , наскоро и смених съединителя комплект ( LUK ) .
Още не съм сменял ролки и ремъци , при тях какви са препоръчителните марки и ориентировъчни цени да дадете при вас как е било ?

Сина ми има БМВ  :)  , и там има един филтър на картерни газове , който е хубаво да се сменя на определен пробег ? Тук има ли такъв филм колеги ? Питам защото от около 20 000 км турбината се чува по-отчетливо , но съм нямал никакви проблеми с нея , просто е по-шумна в сравнение с нова . Няма разход на масло или нещо друго .

И друго което забелязвам , сутрин пали по-продължително , като запали , оборотите леко играят за около 5-6-7 секунди и се нормализират . Това от какво може да е породено ?

Снимките :

https://goo.gl/photos/ZWsZx3k38WbZj1Nk7

https://goo.gl/photos/DpVN9iJBfmbd7kn99

vborisov

• Новак
  • *
  • Публикации: 48
Re: проблем с лайстна на таблото
« Отговор #1 -: Май 09, 2017, 03:07:39 pm »
Здравей, колега,

с тази лайсна и аз имам същия проблем - и при мен е надигната от лявата страна (лампичката, която се пуска когато е заключена). Не съм разглеждал по подробно каква е причината при мен, но като натисна, за да си влезе на мястото и самата лампичка се изкарва. Забелязал съм, че и при мен издава странен шум тази лайстна. Ще следя с интерес, ако някой друг е имал този проблем и го е разрешил  bye

Иначе моят Сийд е сравнително нов (за мен е нов, иначе е на 130 000км) и го карам от 5000км. При купуването му, като го вкарах в сервиза на КИА в Пловдив ми казаха, че въпросния шум от турбината е до някъде характерен за първото поколение Сийдове и не е задължително да има някакъв проблем. При мен също си свири леко (особено на студен двигател), но не съм забелязал други проблеми.

Поздрави.

pcf

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Май 09, 2017, 09:42:31 pm »
Привет и от мен,

Същия проблем - лайсната под предното стъкло не може да се захване понеже таблото ми е зяпнало супер много - подобно на снимките, които си прикачил :) Нямам решение на проблема. Ходих при тапицер преди година и без да са видели колата, само им описах проблема и ме питаха: "С Киа Сийд ли си?". Познат им е проблема, но малко тапицери се наемат да го отстраняват.
За инфо, аз съм със Сийд 1.4 бензин, 109 конски сили. Скоро минах 100 000км, купих я през 2013 от приятел на 32 000км. Супер съм доволен от колата :)

Поздрави

rostislav_koev

• Новак
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #3 -: Май 13, 2017, 07:29:19 am »
Колеги здравейте и аз съм собсвеник от скоро на ceed 2.0crdi sw и имам същият проблем,има дразнещо скърцане точно от там,но моята лаисна обаче се е поразлепила от средата и когато я натисна в движение спира.Иначе колата е на 190 000 км сравнително много запазена.
И имам същият проблем със турбото стана много шумно свири и не спира да свири все едно има някаква свирка някъде.Мисля да не е някакъв маркуч,и нз какво да правя вече  devil devil

pepihan

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 62
  • 1.6 CRDI SW
« Отговор #4 -: Май 14, 2017, 01:13:04 am »
Колега здравей, аз имам същия проблем с таблото само дето се е разлепило от дясно, но не скърца. Искам да те попитам как се сваля тази лайстна, че нещо не успявам. А иначе ето темата за въпросния дефект http://www.kia-bg.com/smf/index.php/topic,1365.45.html , където един колега е дал адреса на майстора който му я е залепил.

П.П. Моята е 1,6 CRDI и вече е на 173000км. и турбината вие като линейка между 1500-2000об/м, особено като е студена, масло не харчи, но най-добре да отворим нова тема за турбините, за да не разводняваме тази. Поздрави!
« Последна редакция: Май 17, 2017, 08:46:22 am от pepihan »

rostislav_koev

• Новак
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #5 -: Май 22, 2017, 07:42:50 am »
Колеги за скърцането в багажника някой има ли проблем аз имам и не мога да разбера от къде идва :)

pepihan

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 62
  • 1.6 CRDI SW
« Отговор #6 -: Май 22, 2017, 09:41:38 pm »
Здравей колега, като отвориш задния капак и от двете страни до стоповете има два гумени буфера. Мазни ги с малко грес, ще има ефект. Поздрави!

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
« Отговор #7 -: Май 31, 2017, 01:25:16 am »
И аз имам проблем с тая лайстна,но при мен не скърца ,като ми писне ,ще го залепя това табло и ще се разпиша тука.