Модели автомобили > Cerato

Чератото ми загрява бавно

(1/3) > >>

grishan:
Здравейте на всички. Имам проблем с Киата, на който искрено се надявам да ми помогнете,защото в сервиза на Киа явно не могат да решат проблема. Колата е Черато 1.6CRDI 16V и е на две години.Аз съм си първи собственик и проблема се състои в това,че колата много бавно достига оптималната работна температура на двигателя ( 90 градуса ).След около 8-9 км. пробег  тя достига нормалната си температура, но странното е,че когато я оставя да  работи на място температурата започва да спада. След 15-20 мин.работа на празен ход,без мотора да е гасен през цялото това време  температурата пада до 50 градуса, все едно,че току що съм я запалил. Поради тази причина и парното почти не се чувства.Термостата е сменяван два пъти в сервиза на Киа, но няма никаква промяна. Вероятно има друга причина за това,че мотора когато  работи на място, вместо да повишава температурата си, както е редно според мен и да включва вентилатора за да охлади колата,при мен двигателя изстива напълно.Моля ако някой е имал такъв проблем с този модел да ме посъветва какво да направя. Разчитам на компетентното ви мнение. Благодаря.

Slumk:
1.6CRDI 16V т`ва сигурно е нашия двигател на сийдзовете! Добре от сервиза какво казват? Нямат ли обяснение за това което се случва?

Митето:
дизеловия двигател НЕМОЖЕ да загрее на място до оптималната температура !!!

Съвет от мен:

Сутрин ,като тръгваш ,я остави за 2-3 мин на място.След това като караш,гледай да я държиш около 2500-3000об :-*
Кажи после как е със загравянето 8-)

mitkopitko:
И моята истива като е на място и Е включено парното! (1.4 бензин) Мисля че е нормално и няма как при -5 примерно двигателя да отдели толкова топлина, че хем да духа вътре топло хем двигателя да стои загрял. Провбай като е загряла и е на място да изключиш парното да видиш дали пак ще пада температурата  ok

Митето:
адашче,бензина и дизела са 2 разлини неща бре.На бензина ,на място му е достатъчно да вдигне температурата,докато на дизела няма как.Иска си ръчка.
На бас,че на място с ръчка,дизела ще достигне оптимала по-бързо от бензинката :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия