Автор Тема: Живот след Гаранцията  (Прочетена 10219 пъти)

petyu

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 67
Re: Живот след Гаранцията
« Отговор #15 -: Април 16, 2015, 09:24:26 pm »
Благодаря за инфото, иначе съм запознат също с проблема  на течната фаза брат ми е  с течна фаза и смени също помпата на Киа Опирус . Аз също си мисля , че в България течната фаза за момента поне не е препоръчително . Както така и хората,  които работят с ТФ са много малко и  само определени марки се предлагат. Желая ти много и без аварийни километри .

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #16 -: Август 24, 2017, 02:06:26 pm »
От тази година и аз минавам в "извън гаранцията".
По принцип 7те години изтичат следващото лято, но реших да се откажа една година предварително и да рискувам.
Времето ще покаже дали ще се прецакам.

За момента сам си обслужих колата:
- маслен филтър 6.25 лева
- въздушен филтър двигател 10 лева
- въздушен филтър купе 14 лева

Масло използвах от излишното, което всяка година ми оставаше и не съм давал пари.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #17 -: Октомври 17, 2017, 05:02:20 pm »
Здравейте! Аз лично приключих с Гаранцията преди година не по мое желание ами защото не съм отишъл на дата ами на километри за ТО и ми заявиха че вече нямам Гаранция (нелепа ситуация) но както и да е вече е минало и сега си правя ТО където и както аз си преценя няма вечни неща но за момента моята кия е супер никакви проблеми масла и филтри има навсякъде! ;D
Вече не са така. Моята беше прехвърлила 2 месеца от датата за смяна на маслото и нямаше никакви проблеми. Само артелчикът ми се прави на интересен по телефона, че трябвало да свикват комисия :) Като отидох да я оставя  се оказа, че нямало проблеми , ама да съм следял за тези неща. Та , в този ред на мисли,  мога ли да обслужа автомобила в сервиз на Киа в чужбина и нашите ще признаят ли това обслужване ?
« Последна редакция: Октомври 17, 2017, 05:05:20 pm от bbbisser »