Автор Тема: kia ceed 1.6 crdi съвети  (Прочетена 8501 пъти)

jorkata49

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
kia ceed 1.6 crdi съвети
« -: Април 30, 2017, 10:07:31 am »
Здравейте първо се извинявам че пускам нова тема но имам няколко въпроса относно въпросната кола за който не можах да намеря отговор.Търся да сменя едната си кола с по нова и съвсем случайно попаднах на една kia ceed 2010 ecodinamics.От 10 години карам хюндай и в момента съм с 2 но искаме стария вече да го подменим та принципно гледахме за магентис или опирус или някакъв хюндай но тази количка много ме грабна малка красива компактна с доста екстри но имам доста страхове с дизелите.
Най важното което ме интересува е как може да се разбере дали има dpf филтър.Тъй като четох по форуми че почват да ги слагат от края на 2010.
Имат ли проблеми с турбините и дюзите.Тъй като колата е по табло 142 000 но дали е толкова е божа работа склонен сам да вярвам че е някаде там тъй като до нея имаше 2 i30 и двата бяха на такъв пробег по табло а пред нея изглеждаха бараки. Та колата визуално изглежда супер вътре единствената забележка е по скоростният лост другаде човек не може да се заяде за нищо :)
Друго важно което ме интересува е колко е обслужването на това двигателче и има ли нещо което трябва да се прави и сменя повече от бензиновия двигател тъй като до сега не сам имам дизел по лични си виждания,че все ми тракат и все си мисля че имат някакъв проблем но въпросната кола много ми хареса  та мисля за компромис.
И някой ако може да сподели и лични мнения за Киа Пловдив тъй като колата там ще иде да се гледа и да с провери.
Благодаря предварително.

MomchilB

• Новак
  • *
  • Публикации: 48
  • Hyundai i30 1.6 CRDi
Re: kia ceed 1.6 crdi съвети
« Отговор #1 -: Май 02, 2017, 08:06:52 am »
Здравей колега. Няма да сбъркаш с избора, макар че "жена и кола на късмет"  music. Ако има dpf филтър, то той се намира точно по средата отдолу, някъде под скоростния лост. Погледни, не може да го сбъркаш. Нещо като цилиндрична кутия е, забоден с най-различни кабеляци и датчици по него.Ако не си правиш експерименти с масло и нафта, проблеми с турбо и дюзи не би трябвало да имаш. Поддръжката не е скъпа, съединителя мисля(поне на 90 к.с.), че е без маховик , така че и там нещата са ок. Сменяш масло, всички филтри, ремък и ролки. Двигателят е с верига, там не сменяш. Скоростният лост е показател за пробега, заедно с волана и педалите. Огледай и тях. Сервиз в Пловдив не знам, чувал съм за читав сервиз в Пазарджик. Потърси във форума, мисля, че ще намериш това, което търсиш. Хубаво е преди да скачаш, някой да я погледне, ако ти нямаш необходимите технически познания за това. Успех  ;D

jorkata49

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #2 -: Май 05, 2017, 12:25:50 pm »
Благодаря колега за отговора. Като отида тазо седмица да я гледам пак ще погледна специално за филтъра и ако няма мисля да предприемам действия защото колата вътре е почки като нова. За майстор мисля да я карам в киа пловдив да я погледнат до сага винаги колите които сам купувал са ходили на диагностика в официалния сервиз. Ще се радвам ако някой иЗкаже мнение дали са коректни защото последния път като ходих в хюндай пловдив останах изключително разочарован взеха ми 4 тири цифрена сума за обслужване и ми правиха цигански номера фанаха ми 1 литър масло повече и не ми смениха един тампон а всичко си го вкараха в цената но както и да е. Благодаря още веднъж за информацията ще се радвам на още мнения.

Teodor Todorov

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #3 -: Януари 19, 2018, 04:03:58 pm »
Здравейте!
За да не пускам нова тема, реших да пусна коментара си тук :)
От няколко месеца се оглеждам да си заменя автомобила.
Изчетох доста форуми на различни марки автомобили.
Все по-често очите ми взеха да се спират върху Киа Сиид - като външен вид, като интериор ми допада доста.
До сега само хубави отзиви прочетох за дизеловия мотор 1,6, 90 коня.
В момента съм с Форд Мондео 2,0 TDCI, 2003 година и просто нямам търпение да го сменя.
Та попаднах на тази обява:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11510427488190691&slink=5v6723
Незнам защо така е обявена в заглавието 150 коня, а после 90... предполагам грешка на продавача
Как ви се струва въпросната кола, реална ли е цената (10 000 лв) при положение, че е 2012 г.
Ако може и някой да сподели повече относно проблемите при тези автомобили, ще съм благодарен.

dilqn98

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 54
« Отговор #4 -: Януари 19, 2018, 05:56:15 pm »
Колега, брат ми си продава сийда. Ако имаш интерес пиши.. това е обявата. Само масло трябва да се смени, понеже не я кара и е минала годината за масло.
https://m.cars.bg/offer/c2087826

Teodor Todorov

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #5 -: Януари 20, 2018, 09:13:36 am »
Здравей!
Все още съм на ниво проучване. Когато тръгна да оглеждам коли, ще те имам предвид  :D