Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Ceed, ProCeed, Ceed SW
»
kia ceed 1.6 crdi съвети
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: kia ceed 1.6 crdi съвети (Прочетена 8493 пъти)
jorkata49
Новак
Публикации: 5
kia ceed 1.6 crdi съвети
«
-:
Април 30, 2017, 10:07:31 am »
Здравейте първо се извинявам че пускам нова тема но имам няколко въпроса относно въпросната кола за който не можах да намеря отговор.Търся да сменя едната си кола с по нова и съвсем случайно попаднах на една kia ceed 2010 ecodinamics.От 10 години карам хюндай и в момента съм с 2 но искаме стария вече да го подменим та принципно гледахме за магентис или опирус или някакъв хюндай но тази количка много ме грабна малка красива компактна с доста екстри но имам доста страхове с дизелите.
Най важното което ме интересува е как може да се разбере дали има
dpf филтър
.Тъй като четох по форуми че почват да ги слагат от края на 2010.
Имат ли проблеми с турбините и дюзите.Тъй като колата е по табло 142 000 но дали е толкова е божа работа склонен сам да вярвам че е някаде там тъй като до нея имаше 2 i30 и двата бяха на такъв пробег по табло а пред нея изглеждаха бараки. Та колата визуално изглежда супер вътре единствената забележка е по скоростният лост другаде човек не може да се заяде за нищо
Друго важно което ме интересува е колко е обслужването на това двигателче и има ли нещо което трябва да се прави и сменя повече от бензиновия двигател тъй като до сега не сам имам дизел по лични си виждания,че все ми тракат и все си мисля че имат някакъв проблем но въпросната кола много ми хареса та мисля за компромис.
И някой ако може да сподели и лични мнения за Киа Пловдив тъй като колата там ще иде да се гледа и да с провери.
Благодаря предварително.
Активен
MomchilB
Новак
Публикации: 48
Hyundai i30 1.6 CRDi
Re: kia ceed 1.6 crdi съвети
«
Отговор #1 -:
Май 02, 2017, 08:06:52 am »
Здравей колега. Няма да сбъркаш с избора, макар че "жена и кола на късмет"
. Ако има dpf филтър, то той се намира точно по средата отдолу, някъде под скоростния лост. Погледни, не може да го сбъркаш. Нещо като цилиндрична кутия е, забоден с най-различни кабеляци и датчици по него.Ако не си правиш експерименти с масло и нафта, проблеми с турбо и дюзи не би трябвало да имаш. Поддръжката не е скъпа, съединителя мисля(поне на 90 к.с.), че е без маховик , така че и там нещата са ок. Сменяш масло, всички филтри, ремък и ролки. Двигателят е с верига, там не сменяш. Скоростният лост е показател за пробега, заедно с волана и педалите. Огледай и тях. Сервиз в Пловдив не знам, чувал съм за читав сервиз в Пазарджик. Потърси във форума, мисля, че ще намериш това, което търсиш. Хубаво е преди да скачаш, някой да я погледне, ако ти нямаш необходимите технически познания за това. Успех
Активен
jorkata49
Новак
Публикации: 5
«
Отговор #2 -:
Май 05, 2017, 12:25:50 pm »
Благодаря колега за отговора. Като отида тазо седмица да я гледам пак ще погледна специално за филтъра и ако няма мисля да предприемам действия защото колата вътре е почки като нова. За майстор мисля да я карам в киа пловдив да я погледнат до сага винаги колите които сам купувал са ходили на диагностика в официалния сервиз. Ще се радвам ако някой иЗкаже мнение дали са коректни защото последния път като ходих в хюндай пловдив останах изключително разочарован взеха ми 4 тири цифрена сума за обслужване и ми правиха цигански номера фанаха ми 1 литър масло повече и не ми смениха един тампон а всичко си го вкараха в цената но както и да е. Благодаря още веднъж за информацията ще се радвам на още мнения.
Активен
Teodor Todorov
Новак
Публикации: 2
«
Отговор #3 -:
Януари 19, 2018, 04:03:58 pm »
Здравейте!
За да не пускам нова тема, реших да пусна коментара си тук
От няколко месеца се оглеждам да си заменя автомобила.
Изчетох доста форуми на различни марки автомобили.
Все по-често очите ми взеха да се спират върху Киа Сиид - като външен вид, като интериор ми допада доста.
До сега само хубави отзиви прочетох за дизеловия мотор 1,6, 90 коня.
В момента съм с Форд Мондео 2,0 TDCI, 2003 година и просто нямам търпение да го сменя.
Та попаднах на тази обява:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11510427488190691&slink=5v6723
Незнам защо така е обявена в заглавието 150 коня, а после 90... предполагам грешка на продавача
Как ви се струва въпросната кола, реална ли е цената (10 000 лв) при положение, че е 2012 г.
Ако може и някой да сподели повече относно проблемите при тези автомобили, ще съм благодарен.
Активен
dilqn98
Обичам да пиша ;)
Публикации: 54
«
Отговор #4 -:
Януари 19, 2018, 05:56:15 pm »
Колега, брат ми си продава сийда. Ако имаш интерес пиши.. това е обявата. Само масло трябва да се смени, понеже не я кара и е минала годината за масло.
https://m.cars.bg/offer/c2087826
Активен
Teodor Todorov
Новак
Публикации: 2
«
Отговор #5 -:
Януари 20, 2018, 09:13:36 am »
Здравей!
Все още съм на ниво проучване. Когато тръгна да оглеждам коли, ще те имам предвид
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Ceed, ProCeed, Ceed SW