Автор Тема: Да ви се оплача!  (Прочетена 13767 пъти)

Пешо

• Administrator
  • Spammer
  • Публикации: 965
Re: Да ви се оплача!
« Отговор #15 -: Януари 23, 2009, 04:41:17 pm »

ПП искам да ви питам, някъде бях гледал че на борд компютъра индикира като имаш изгоряла крушка.

няма такова нещо според мен.

proc

• Експерт
  • Публикации: 437
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #16 -: Януари 23, 2009, 05:03:16 pm »
ПП искам да ви питам, някъде бях гледал че на борд компютъра индикира като имаш изгоряла крушка.

Това може да се види като си запалиш колата и на екрана на бордкомпютъра точно под количката присветват две задраскани неща и след малко изгасват. Мисля че е това.
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 293
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #17 -: Януари 23, 2009, 05:38:35 pm »
Аз само едно не можах да вдяна ... нали тази система следеше налягането в гумите ?!? Защо аджеба ти беше нужно да караш и оня пишлигар да ги проверява като системата е за това ?

Може и да бъркам за функционалността и де ... обяснете ако съм в грешка.
Guns don't kill people ... people kill people ...

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 263
« Отговор #18 -: Януари 23, 2009, 05:40:15 pm »
Това е един доста интересен въпрос  write

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #19 -: Януари 23, 2009, 11:36:02 pm »
имал е време(в случая и пари) в излишък,решил е да спести навеждане,ама му е излезнало солено 8-)

acho_77

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #20 -: Януари 24, 2009, 05:24:29 pm »
Много кофти работа!
На мен пък вчера на ОМВ на изхода от София по ботевградско пак един такъв убавец решил да ми измие стъклата и днес отивам да я мия на авто мивка и кво мислите удрано стъкло побеснях ама късно  devil

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #21 -: Януари 24, 2009, 05:27:27 pm »
Аз само едно не можах да вдяна ... нали тази система следеше налягането в гумите ?!? Защо аджеба ти беше нужно да караш и оня пишлигар да ги проверява като системата е за това ?

Може и да бъркам за функционалността и де ... обяснете ако съм в грешка.
Защото системата индикира при налягане 1,4 или 1,5, а както знаем е препоръчитрелно да караме на 2,2. Е тва е.

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #22 -: Януари 24, 2009, 05:33:16 pm »
Много кофти работа!
На мен пък вчера на ОМВ на изхода от София по ботевградско пак един такъв убавец решил да ми измие стъклата и днес отивам да я мия на авто мивка и кво мислите удрано стъкло побеснях ама късно  devil
Още едно доказателство, че трябва сами да си правиме тия дреболии.
Или както казва smirn0ff . . .
[/quote]
значи аз изключително рядко използвам на тия "пишлемета" по бензиностанциите услугите. Сам си зареждам, сам си проверявам гумите, сам си мия стъклата и т.н.
Иначе току виж вместо дизел някой скапаняк ми налял бензин, което се случва редовно по бензиностанциите, или ми преебал винтилите на гумите( както при тебе) или направил друга беля. А замислял ли си се дали на тия им пука въобще? Мога да ти кажа че им е през к*ра за тебе и за мене и още по-малко за колите ни...
Специално за цел гуми, съм си купил едно малко компресорче на 12 волта дето мога и насред полето да си помпя гумите с него ... не струва много - 40лв

със здраве

[/quote]

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #23 -: Януари 25, 2009, 02:19:10 am »
ами да като си хвана "пистолета" на колонката и после ръцете ми меришат на бензин или дизел, ама на мен си ми харесва миризмата  rofl
а пък и не ми пречи да се изцапам, все жабката ми е пълна с мокри кърпички и се чистя после :)

иначе какво да ви кажа ... пораженията от зимата ще се видят по колите ни като стане лято и като няма толкова кал и гняс по улиците...  :-\
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

batko_ti

• Разбирач ;)
  • Публикации: 151
« Отговор #24 -: Януари 25, 2009, 02:43:38 am »
миналата седмица си гледам на задната врата една приятна бяла линийка (колата е сива) и си викам някой ме е минал с ключа ама беше бая мръсна. Преди 3 дни отидох да я измия и кво да видя от началото на задната врата почти до края плътна бяла 4ерта като под и над нея приятно задрано също си открих и на задната броня още едно такова произведение и направо ми се ревеше като се има предвид че е на 1500 км  silen  sorry
Kia cee'd 1.6 EX 122 hp

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #25 -: Януари 25, 2009, 09:25:42 am »
миналата седмица си гледам на задната врата една приятна бяла линийка (колата е сива) и си викам някой ме е минал с ключа ама беше бая мръсна. Преди 3 дни отидох да я измия и кво да видя от началото на задната врата почти до края плътна бяла 4ерта като под и над нея приятно задрано също си открих и на задната броня още едно такова произведение и направо ми се ревеше като се има предвид че е на 1500 км  silen  sorry

Кофти, завъдил си фенове мак devil

veno

• Разбирач ;)
  • Публикации: 192
« Отговор #26 -: Януари 25, 2009, 09:50:22 am »
аз да попоитам ако искаш да има 2ри чифт джанти с гуми 4 вентила по 170 лв. ли трябва да си купиш  crazy
Cee'd SW EX 1.6 CVVT

gadmrusna

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 90
    • ФБ
« Отговор #27 -: Януари 25, 2009, 09:36:01 pm »

На мен ми се случи подобно на 6-тия ден от както я взех. Само че чертата беше от средата на предния калник през първата врата до средата на втората. Да ви кажа приех го учудващо спокойно. Жена ми си смени няколко пъти цвета и се разпсува и аз от нея неможах да се "разгърна". Ся като се сетя ... на 6-тия ден . Пу да е. Уж си мислех, че не съм спрял някъде дето да преча или нещо. А след месец два разбирам от комшиите че на 5-6 коли на същото тва място им режели гумите. Първо мислехме че е от магазина ама един ден и на неговата кола нарязали гумите. Мистика. И като гледам тука (Бургас, к-с Възраждане - колите са повече от пътищата) честа гледка е с "ключова" черта да са колиците. Какво да говорим. Момчета толкова прости хора има и драскат и гуми пукат и по бензиностанциии и по автомивки, да не говорим по сервизи и так дале, че добре, че не го осъзнаваме в пълния му обхват. А има такива дето спират все едно карат каруца. Аз уж се европейча ама ... трудно е по нашия край.

ПП. Взех от Метро някакъв препарат (5-6пари) за чертата и криво ляво я позаличих щото беше повърхностна - само на лака. На една автомивка ми предлагаха да и направят пастиране (за 30пари) на това место с по едра ... бе нещо като шкурка ли квото там ползват и нямало да си личи, ама отложих за пролет.

« Последна редакция: Януари 25, 2009, 09:43:42 pm от gadmrusna »

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #28 -: Януари 26, 2009, 10:55:18 am »
аз да попоитам ако искаш да има 2ри чифт джанти с гуми 4 вентила по 170 лв. ли трябва да си купиш  crazy

Не просто местиш винтилите на новите джанти.  8-)

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #29 -: Януари 26, 2009, 01:10:20 pm »
бяхме писали по темата за драсканиците по колите но с риск да се повторя потърсете паста 3М.продава се в специализирани магазини за бои и лепила, поне от такъв я взех в София.има номера 1,2 и 3 в зависимист от силата на абразива.действа супер с търкане на ръка, но не и за дълбоки нарянявания на боята.100 гр.струва 5-6 лева.