FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Колеги, тези пръскалки за фаровете може да се окажат задължителни в един момент. Всъщност да се уточня, че вчера докато се ровех в мрежата попаднах на следното нещо. Според правило (регулация) R48 на UNECE всички автомобили чиито фарове са преправени от халогенови на ксенонови - H.I.D., трябва да имат пръскалки за фаровете и автоматично регулиране на фаровете. Това нещо е подписано от България само не знам дали ще почнат да го прилагат на практика. http://en.wikipedia.org/wiki/ECE_Regulations
Цитат на: proc в Януари 29, 2009, 10:12:13 amКолеги, тези пръскалки за фаровете може да се окажат задължителни в един момент. Всъщност да се уточня, че вчера докато се ровех в мрежата попаднах на следното нещо. Според правило (регулация) R48 на UNECE всички автомобили чиито фарове са преправени от халогенови на ксенонови - H.I.D., трябва да имат пръскалки за фаровете и автоматично регулиране на фаровете. Това нещо е подписано от България само не знам дали ще почнат да го прилагат на практика. http://en.wikipedia.org/wiki/ECE_Regulationsсъмнява ме ...
Е крайно време е някой да почне да ги следи тия работи. На мен лично ми е писнало от ксенони тип направи си сам и да светят по етажите на блоковете, особено таксиджийските и разни други марки автомобили с регистрация ...(вие си я знаете). А относно пръскалките - ако в Гърция те спрат и видят че си с ксенон, а нямаш пръскалки, жална ти майка.
Цитат на: TATI в Януари 30, 2009, 02:05:25 pmЕ крайно време е някой да почне да ги следи тия работи. На мен лично ми е писнало от ксенони тип направи си сам и да светят по етажите на блоковете, особено таксиджийските и разни други марки автомобили с регистрация ...(вие си я знаете). А относно пръскалките - ако в Гърция те спрат и видят че си с ксенон, а нямаш пръскалки, жална ти майка. абе колата не е направена с ксенон, а за ксенона трябват пръскалки ... та за това когато могат да ми сложат пръскалки, тогава ще си сложа и ксенон
Цитат на: smirn0ff в Януари 30, 2009, 02:21:24 pmЦитат на: TATI в Януари 30, 2009, 02:05:25 pmЕ крайно време е някой да почне да ги следи тия работи. На мен лично ми е писнало от ксенони тип направи си сам и да светят по етажите на блоковете, особено таксиджийските и разни други марки автомобили с регистрация ...(вие си я знаете). А относно пръскалките - ако в Гърция те спрат и видят че си с ксенон, а нямаш пръскалки, жална ти майка. абе колата не е направена с ксенон, а за ксенона трябват пръскалки ... та за това когато могат да ми сложат пръскалки, тогава ще си сложа и ксенон Даам, и аз мисля да изчакам със слагането на двете наведнъж и то да стане по възможност в сервиз на Кия.
Абе я кажете тея пусти пръскалки как помагат против заслепяване? Щото на мен като ми се зацапат фаровете единственото което се случва е да светят по малко.. Вярно повечето коли с заводски ксенон имат и пръскалки ама ква им е фаидата точно? И ако катаджия спре някой с примерно БМВ 95 година и му каже "я пръсни с тея пръскалки че по закон трябва да имаш" и той като му каже "ми незнам как се пускат досега никога не са работили" тогава какво правим