Автор Тема: Пръскалки за фаровете  (Прочетена 31020 пъти)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Пръскалки за фаровете
« Отговор #15 -: Януари 25, 2009, 11:34:06 pm »
е като го направят в оторизираан севриз,кво ти дреме.Гаранцията си продължава :-*

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #16 -: Януари 25, 2009, 11:46:54 pm »
точно трябва някой от оторизираните да се навие да го направи
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #17 -: Януари 28, 2009, 04:40:43 pm »
Та цената на тази екстричка във D&N е 500 лв., като предлагат и заменяем за модела вид на цена 380 лв. (това със сигурност е само с дюзи, т.е. без да излиза подвижна пръскалка от бронята). Срок за доставка 15-20 дни.

Там откъдето очаквах по-добра цена, от алтернативния вносител на Хелла (Ратола) за сега не предлагат този артикул (все още се води нов продукт) и съответно не ми дадоха цена...за съжаление!
Надявам се до 3-4 месеца "Ратола" също да предлагат този полезен артикул................ ;D

Това е за сега, както се казва дерзайте :)

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
« Отговор #18 -: Януари 28, 2009, 06:45:23 pm »
все си мисля, че тва се предлага и от от други марки като Бош и Ин про...ама да видим 8-)

proc

• Експерт
  • Публикации: 437
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #19 -: Януари 29, 2009, 10:12:13 am »
Колеги, тези пръскалки за фаровете може да се окажат задължителни в един момент. Всъщност да се уточня, че вчера докато се ровех в мрежата попаднах на следното нещо. Според правило (регулация) R48 на UNECE всички автомобили чиито фарове са преправени от халогенови на ксенонови - H.I.D., трябва да имат пръскалки за фаровете и автоматично регулиране на фаровете. Това нещо е подписано от България само не знам дали ще почнат да го прилагат на практика.

http://en.wikipedia.org/wiki/ECE_Regulations
« Последна редакция: Януари 29, 2009, 10:21:32 am от proc »
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

smirn0ff

• Master of KIA
  • Шеф диригент
« Отговор #20 -: Януари 29, 2009, 06:22:01 pm »
Колеги, тези пръскалки за фаровете може да се окажат задължителни в един момент. Всъщност да се уточня, че вчера докато се ровех в мрежата попаднах на следното нещо. Според правило (регулация) R48 на UNECE всички автомобили чиито фарове са преправени от халогенови на ксенонови - H.I.D., трябва да имат пръскалки за фаровете и автоматично регулиране на фаровете. Това нещо е подписано от България само не знам дали ще почнат да го прилагат на практика.

съмнява ме ...

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #21 -: Януари 30, 2009, 12:12:39 pm »

съмнява ме ...

И мен ме съмнява, но ще е гадно ако вземат в един момент КАТ-аджиите да те цакат, а ти си дал еди колко си пари за ксенон. :(
Ще видиме какво ще стане.   

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #22 -: Януари 30, 2009, 02:05:25 pm »
Е крайно време е някой да почне да ги следи тия работи. На мен лично ми е писнало от ксенони тип направи си сам и да светят по етажите на блоковете, особено таксиджийските и разни други марки автомобили с регистрация ...(вие си я знаете). А относно пръскалките - ако в Гърция те спрат и видят че си с ксенон, а нямаш пръскалки, жална ти майка.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

smirn0ff

• Master of KIA
  • Шеф диригент
« Отговор #23 -: Януари 30, 2009, 02:21:24 pm »
Е крайно време е някой да почне да ги следи тия работи. На мен лично ми е писнало от ксенони тип направи си сам и да светят по етажите на блоковете, особено таксиджийските и разни други марки автомобили с регистрация ...(вие си я знаете). А относно пръскалките - ако в Гърция те спрат и видят че си с ксенон, а нямаш пръскалки, жална ти майка.
абе колата не е направена с ксенон, а за ксенона трябват пръскалки ... та за това когато могат да ми сложат пръскалки, тогава ще си сложа и ксенон  8-)

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #24 -: Януари 30, 2009, 03:11:19 pm »
абе колата не е направена с ксенон, а за ксенона трябват пръскалки ... та за това когато могат да ми сложат пръскалки, тогава ще си сложа и ксенон  8-)

Даам, и аз мисля да изчакам със слагането на двете наведнъж и то да стане по възможност в сервиз на Кия.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Шеф диригент
« Отговор #25 -: Януари 30, 2009, 03:43:51 pm »

Даам, и аз мисля да изчакам със слагането на двете наведнъж и то да стане по възможност в сервиз на Кия.

:D

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 263
« Отговор #26 -: Януари 30, 2009, 05:58:26 pm »
Абе я кажете тея пусти пръскалки как помагат против заслепяване? Щото на мен като ми се зацапат фаровете единственото което се случва е да светят по малко..  crazy Вярно повечето коли с заводски ксенон имат и пръскалки ама ква им е фаидата точно? И ако катаджия спре някой с примерно БМВ 95 година и му каже "я пръсни с тея пръскалки че по закон трябва да имаш" и той като му каже "ми незнам как се пускат досега никога не са работили" тогава какво правим  write

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #27 -: Януари 30, 2009, 06:20:40 pm »
Абе я кажете тея пусти пръскалки как помагат против заслепяване? Щото на мен като ми се зацапат фаровете единственото което се случва е да светят по малко..  crazy Вярно повечето коли с заводски ксенон имат и пръскалки ама ква им е фаидата точно? И ако катаджия спре някой с примерно БМВ 95 година и му каже "я пръсни с тея пръскалки че по закон трябва да имаш" и той като му каже "ми незнам как се пускат досега никога не са работили" тогава какво правим  write

Добър въпрос на който и аз искам да знам отговора yahoo yahoo

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #28 -: Януари 30, 2009, 07:33:31 pm »
Преди малко влязах в страницата на Соренто и там видях , че за първия модел се предлагат като екстра "устройство за почистване на фаровете" на цена 362лв. За останалите модификации е стандарт. При Мохаве-то навсякъде е стандарт. Въпросът ми е щом го има при тях , какъв е проблема да го поставят ГАРАНЦИОННО същото устройство и на Сийд-ове на тази цена ? А ми хрумна и една идея - ако се отиде до сервиза на КИА в Скопие(около440 км общо в двете посоки) , или в Солун , Букурещ , Истанбул и там се поставят... Нали имаме международна гаранция , или аз се бъркам нещо...??? 

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
« Отговор #29 -: Януари 31, 2009, 08:05:08 pm »
дори и без ксенон, устройството е много ефикасно, аз лично съм карал Авенсис и мога да кажа че изцапат ли е се фаровете нищо не виждаш отпред пред себе си, с Киа-та нямам много километри, особенно в тъмно ама все си мисля, че ще е същата работа като Авенсиса.
Абе за есента живот и здраве ща са обурудвам с тия пръскалки  Hella отпред ;D