Модели автомобили > Carnival

Проблем със заключване на плъзгаща врата

(1/1)

georgioiv:
Привет. Имам Карнивал 2007 2,9 136  kW.  Преди седмица лявата плъзгаща врата блокира и не мога да я отключа. Нито с дистанционното, нито с ръчката отвътре, нито с бутона до шофьора за отключване. Мърда малко там шашмата за заключване и се връща и не отключва. Четох по разни чужди форуми, но там най-честия проблем е с електрическите слайдери или не им работи централното. При мен все едно се е закеркенечило нещо и не може да отключи до край, за да освободи ключалката.
Пробвах да разглобявам, но стигнах до ръчката за отваряне, която се държи от скоба и трябва да имаш не знам какъв инструмент за да я освободиш тая скоба, да извадиш дръжката и да продължиш нататък. Счупих си два маникюра и не мога да махна скобата и това е.
Някой ако има идея какъв е точно проблема и кой с по-правилни ръце от моите във Варна може да го оправи, молбата ми е да пише, че сега съм с една врата само отзад и адски некомфортно за децата като се качват...

georgioiv:
Проблема го открих, ремонтира се много лесно, ако някой има някога подобен проблем - да пише, ще помагам.

georgioiv:
Да добавя, че проблемът се получава когато отключвате с дистанционното и в същия момент някой се опитва да отваря. Чупи се една част,  ремонтът е сравнително бърз и евтин.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия