Модели автомобили > Carnival

Все още ли се ползва този форум ?

(1/1)

patica:
Здравейте,
от днес съм собственик на Карнивал 2 2.9dci автомат. Какво трябва да знам и на кое да обърна по-голямо внимание ? До сега съм карал само немски коли и корейската техника ми е малко непозната. Някои казват, че ползвали мотор на Мерцедес, но като го гледам ...
Благодаря предварително!


Sent from my iPhone using Tapatalk

georgioiv:
Привет. Този мотор е корейска разработка. Ако говорим за 2,9 crdi - J3.   Не знам за какво да гледаш, аз от как съм го купил само карам. Ремъци не съм сменял, защото по серизна книжка имам още 30 000 км с тях. Аз толкова няма да чакам, че някаква ролка ми вие, но прио всички положения още поне 5000 км. ще покарам.

Има един проблем, който казват че е при всички карнивали с този мотор - от време на време дава грешка и изпада в сервизен режим. Грешката е от сорта - високо налягане или нещо подобно - трябва да погедна за да е точно. Проблемът бил в някакъв датчик и в софтуера на компютъра - слагал се последния ъпдейт, сменял се датчика и проблемът изчезвал. На мен ми го е правило няколко пъти - получава се при кикдаун на автомата - светва лампата и губишмощност. След няакво време се правя сама, лампата гасне и си караш нормално.

Друго не се сещам, освен че моята е с автомат и в града харчи между 13 и 15 /100. Извън града я докарвам до 9/100 ако я жаля иначе 10.

patica:
Благодаря за отговора, да CRDI е, не дци, но не ми даде да го поправя ... или поне аз не видях от къде. Днес смених термостата , но пак не ми се качва стрелката до средата, където предполагам е 90 градуса.
Другото питане: от духалките на тавана, духа ли топло и ако да, при какво положение ? Пускам печката която е от зад и духа топло, но тя с кое е свързана ? На хладен мотор пак духа топло или поне така ми се стори.
Друго което забелязах ... много малко завива ... нямам бутон за вериги, но маневрите са ...
Видях, че зад термостата има нещо като тройник и сякаш има 3 подгревни свещи ???? Или са 3 датчика ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

georgioiv:
И моята не качва до средата. Седи малко по-надолу. Сравнително бързо загрява, но в движение. На място, като всеки дизел загрява бавно.  При мен от духалките на тавана духа топло когато включиш на горното положение. Т.е. с бутона mode натискаш докато покаже че духа не в краката а в по-горното положение. Обикновено след като запаля, включвам отоплението на ауто, тя започва да духа или в краката или ако е много студено решава да духа в предното стъкло и в краката и включва и климатика да суши въздуха.   Като позагрее превключвам да духа и в караката и горе и тогава ми се включва духането отзад, и то ако втората врътка си задал сила на вентилатора.  Температурата отзад, се регулира с бутоните които са отдолу дясната врътка, дясно, сега малко наизуст пиша, че нямам снимка пред мен и не съм в колата. Малко са разхвърляни тия копчета, но като цяло за месец им свикнах :)) 

Колкото до радиуса на завоя - малко странно завива, като автобус :)  Но и на това и свикнах - изнасяш малко по-напред и тогава въртиш :))  В началото без малко да я остържа из колите, във Варна не се славим с широки улици, но сега и свикнах и не ми прави впечатление :)

А, забравих - в началото имах проблем с EGR клапана. Даваше ми грешка и малко претрисаше при първо палене. Купих една добавка, и след стотина пръскания при работещ двигател преди EGR-a  повече не ми е давало грешка и е по-стабилна след първо палене.   

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия