FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Сега си спомних, че моите ги изключих отзад
Пак за датчиците за налягане на гумите на Сийд-3 2019. ОЕМ номер 52940J7000.Купени от Алиекспрес за 40$ четирите (разбира се, не оригинални) , монтирани преди няколко дни, при смяната на зимните гуми. Работят си, отчитат правилно.Системата си ги разпозна веднага, без съобщения за грешки и лампички по таблото. Пускам линк към магазина в Алиекспрес, от който са купени. Надявам се, че няма да бъде счетено за реклама на някого, намиращ се на другия край на Земята, а за полезна информация:https://www.aliexpress.com/item/4000239798106.html
това с налягането на гумите излиза в зависимост каква ти е tmps системата:При low level система не показва налягането на гумата само свети индикация че имаш проблем с някоя гума, при high level системата показва на дисплея всяка гума какво налягане има.
Здравейте колеги! В тази тема бих искал да обменим мнения и впечатления от новия модел на Киа Сиид 3 ако изобщо някой се е сдобил с такава или в бъдеще обмисля покупка.Преди 3 седмици се сдобих с Сиид 3 SW 1.6 CRDi (136hp)вече е на 2200 км и мога да споделя първи впечатления. Автомобилът е доста подобрен спрямо предишния модел, особено що се отнася до пространство. Багажника е осезаемо по-голям както и мястото за пасажерите. Колата вози доста стегнато дори и с 16ки. По време на шофиране се появиха някои странни миризми на изгоряло, но предполагам причината е, че автомобила е нов и си обгаря някакви покрития или пластмаси в двигателния обсег. Също на моменти се усеща неприятна миризма, която предполагам е от добавката "adblue" на дизела. Не знам дали е нормално... Появи се и кратка загуба на мощност в движение нещо като прекъсване и придърпване. В момента от Киа нямат отговор за този проблем. Възможно е да е от "хубавата" нафта в БГ...
Здравейте, киата стана на 20 хил. км и влезе за първото сервизно обслужване. Сметката е 350 лв, което включва смяна на маслото 4.4 литра Aral, смяна маслен, въздушен и филтър климатик, уплътнител пробка.
@mitaka_t Това с пресрочването, леко са се изхвърлили Понякога артелчиците се правят на шефове. Когато купих моята ( върнат от лизинг) предишният собственик беше забавил смяната на маслото с два месеца. Приемчикът ми каза по телефона, че можела да ми падне гаранцията и какви ли не "страшни" заплаха На живо, като го попитах защо да пада гаранцията, смени тона За 4 години няколко пъти съм смянал на 15 500 - 16 000 км. Имаше един случай във форума, в който се оплакваше един човек, че му се заяли, защото бил сменил някога си на 2000 км. след навъртяни 15. Ама, ето, в моя случай - аз стигнах 150 хилядното обслужване по-рано. В момента съм на 140 000. Това не се ли отчита, че повечето ми обслужвания са били 2-3 000 по-рано? Всички знаем, че повечето масла издържат, дори двойно от обявените километри. А какво ще кажат приемчиците, че по книжка колите излизат с Шел, а досгеа ни обслужваха с Арал? А защо в Русия се препоръчват на GDI двигателите да се сменя масло на 10 000, а в екстремни условия на 5?Според мен маслото е най важното за един двигател на време да се сменя.И смятам че това трябва да става на 10000км.а не на 20000.