Значи за качеството - нямам никакви забележки - изглеждат така, все едно колата е заводско с тях. Говоря и като материал и като изработка и пасват точно до милиметър. Единствената разлика е, че не са на щифтчета като оригиналните, а са с двойно залепващо.
При свалянето на старите почти е невъзможно да не се счупи някое щифтче. При мен се счупи само едно на едната емблема, а другата я свалих читава. Бърка се с много тънка отверка. Пластмасата на решетката е много мека и е възможно да се нарани от отверката, но после като се приглади отгоре с нещо твърдо и се оправя

(точно защото е мек материала)
Сега за лайсните:
Първо мислих да ги сваля и да ги пръскам с мат, но се оказа невъзможно да ги сваля (едната почти я счупих) и второ - реших да пробвам по лесния вариант с облепване.
Най напред ги облепих с черно PVC тиксо, колкото да видя дали после с макетното ножче се реже лесно и право и да проверя дали не се гърчи нещо. След като видях че е ОК махнах тиксото и си купих едно "фолио" ако мога така да го нарека. Продава се по авто маниите и се използва за направа на сенници като се лепи от външната страна на стъклото. Едно малко парче от въпросното "фолио" ми беше достатъчно - 3-4 лв.
После повторих оттренираната вече процедура и резултата ми хареса. Самото фолио е матово и сега лайсните приличат все едно са си от черна пластмаса.Освен това държи здраво и опасенията ми че ще падне на автомивката се оказаха излишни.