Автор Тема: KIA CEE'D 1.4 LX или Citroen C4 II 1.4 90 к.с.  (Прочетена 20240 пъти)

svety77

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
KIA CEE'D 1.4 LX или Citroen C4 II 1.4 90 к.с.
« -: Февруари 18, 2009, 09:13:22 pm »
Здравейте,

на път съм да сменя старата кола с нова. Двуомя се между KIA CEE'D 1.4 LX и Citroen C4 II 1.4 90 к.с.  Направих си сравнение за мен +/- и установих, че общо взето като технически характеристики КИА-та навсякъде е по-добре. Минусите са по-скоро субективни фактори, като Ситроена вози значително по-меко, втората версия след фейслифта изглежда каточели по-добре и нещо което също го взимам впредвид, макар да не е от голямо значение - данъкът е по-малък на Ситроена. При Ситроена ме притеснява всеобщото мнение, че френските коли не са за нашите пътища и че е претъпкан с електроника (скъпата поддръжка). Като се прибави това, че е само с 2 г. гаранция (общо взето проблемите идват след това) везните накланят в посока на КИА с умопомрачителнята гаранция. Моля за съвет и мнение, предполагам, че част от вас са имали подобна дилема.

Благодаря Ви предварително.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: KIA CEE'D 1.4 LX или Citroen C4 II 1.4 90 к.с.
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 09:16:38 pm »
ауууу,тая тема си е за Svetko rofl

Той миналата седмица тъкмо си все колата за пореден път от сервиза.Само неразбрах,защо жена му слезна да изкарва колата и той после се метна в нея krivogled

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2009, 09:36:02 pm »
Значи в този форум мненията ще наклонят към КИА защото ние караме тези коли.
А ввъв форума на Ситроен ше ти кажат за ТЯхната си марка. Решавай си сам, ти ще си караш каляската.
Но, съвет: опитай 1.6
1.4 поне на мен ми е слабичко

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2009, 10:59:13 pm »
Здравейте,

на път съм да сменя старата кола с нова. Двуомя се между KIA CEE'D 1.4 LX и Citroen C4 II 1.4 90 к.с.  Направих си сравнение за мен +/- и установих, че общо взето като технически характеристики КИА-та навсякъде е по-добре. Минусите са по-скоро субективни фактори, като Ситроена вози значително по-меко, втората версия след фейслифта изглежда каточели по-добре и нещо което също го взимам впредвид, макар да не е от голямо значение - данъкът е по-малък на Ситроена. При Ситроена ме притеснява всеобщото мнение, че френските коли не са за нашите пътища и че е претъпкан с електроника (скъпата поддръжка). Като се прибави това, че е само с 2 г. гаранция (общо взето проблемите идват след това) везните накланят в посока на КИА с умопомрачителнята гаранция. Моля за съвет и мнение, предполагам, че част от вас са имали подобна дилема.

Благодаря Ви предварително.

Ами няма да се впускам в подробности но най-добре забрави за марката КИА в България. Не ме разбирай погрешно , автомобила си е супер но за съжаление се намираш в България ....

Изтегли си пдф-а с цените за сервизно облсужване на http://www/kia.bg  .Не знам ситроен дали ги имат на сайта си но си направи сметката и за това. Няма смисъл да плащаш в пъти по-високия данък. Така или иначе парите отиват на вятъра. Въпросната гаранция ако вземеш сийда е абсолютно задължителна, защото колата непрекъснато се чупи, но дори и тя няма да ти помогне когато отидеш с проблем в сервиза и ти напишат черно на бяло че колата ти е изправна.
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 11:15:36 pm от ceeder »

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2009, 11:09:19 pm »
Ех Ванка, и ти ли почна.
Защо ли пред мойте очи са 4 Сийда, и нито един няма праоблеми. А са на 15к, 18к, 15к и 24к километра.
И са влизали в сервиз само за обслужване и за тенекеджийно.
Така, че има и коли и коли.  write
А пък и ти какво се оплакваш. Все пак на теб Орхан ти е близо, а ние какво да кажем.
А пък знам и 1 C4, която и сменяха главата само на 50к км, а пък C5 на 250к не е мръднала, освен за обслужване.
Всичко си зависи.
В комичното мога да кажа прочети на Артър Хейли - "Колела".  rofl
Но това беше изън темата.

А по темата: - и двете коли си имат + и -
Прочети нашия форум, прочети форума на колегите от Ситроен и си направи изводите.
Направи си финансова равносметка - поискай и от 2те ценови листи на обслужването.
и това е.
Само бих те помолил като решиш коя ще е колата да пише - и да си дадеш доводите за модела. Няма значение кой е, но така може да помогнеш и на някои други.

Поздрави.
Love is suicide!

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2009, 11:17:44 am »
сперед мен мнението за "непрекъснатото чупене" на колата е меко казано несериозно.в доказателство на това ще дам съвет на svety77 да погледне колко човека в този форум пишат за проблеми,та те са едни и същи и се броят на пръсти.
преди да си взема Ceed-а мислех да купувам C4, и тогава тествах двигателя 1.6 бензин.Вървеше доволно,возията във никакъв случай не е по мека от киата.доста по-тясно е в ситроена.лично дилъра ми е познат и настоятелно ме убеждаваше че 1.4 двигателя не е за препоръчване откъм динамика, в същото време разхода бил по-висок от на 1.6.иначе останах с добри впечатления от нея.гаранцията беше определяща при мен и не съжалявам.след 2 месеца ще правя 2 год.и 31к а до сега съм сменил една биалетка(преди седмица) и заден омортесъор на 18к..тук идва най-хубавия момент, че след тия два месеца ще си карам гаранционно още толкова време, докато при ситроена започваш да се притесняваш леко.според мен предимстово на Ceed-а пред ситроена(от тези модификации) е в по-мощния мотор и гаранцията.за другото всеки сам си преценява и мери.поздрави
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 01:47:04 pm от bongo »

proc

• Експерт
  • Публикации: 437
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2009, 12:20:00 pm »
Сигурно всеки от нас когато се е оглеждал за нова кола от този клас е прегледал офертите и за Ситроен С4. За ситроена като качество на изработка, здравина и т.н. няма да пиша, защото нямам наблюдения. За сийда мога да кажа, че има доста богато оборудване още на LX версията. Примерно еърбег тип "завеси" при ситроена получаваш чак на SX pack или VTR. Поне така прочетох преди малко в сайта им. А мен лично към Киа ме привлече цената, екстрите към нея и разбира се гаранцията. А вече, че в сервиза могат да ти развалят настроението е друг въпрос. Така че ако ти се падне здрава кола и си я пазиш ще останеш доволен. V
Защо ли пред мойте очи са 4 Сийда, и нито един няма праоблеми. А са на 15к, 18к, 15к и 24к километра.
И са влизали в сервиз само за обслужване и за тенекеджийно.
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 12:22:53 pm от proc »
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

Backo

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2009, 05:06:01 pm »
Чакай и аз да са набъркам в манджата!
@svety77
Както казаха колегите горе тук сме форум на Кия. Следователно ще ти изтъкнем доводи, че Кия е по-добрия автомобил. И както каза преди мен колегата proc почти всеки е минал през тази дилема като си е търсил кола, включително и аз. Не знам какви са актуалните промоции на ситроен в момента, но по ценова листа най-евтиния ц4 е 27 000, но според мен повече си струва ниво SX Pack, което обаче върви с 1,6 двигател и струва 30к. Единственото предимство за мен лично, което има ц4 е по-хубавия дизайн, спрямо ceed с 5 врати, но това си е строго личен аргумент.

Между тези 2 двигателя към, които проявяваш интерес дума за сравнение не може да става. Различни са като технология. Кия все пак използва двигател с променливо газоразпределение. По-икономичен е двигателя. С верига е, т.е. няма грижи по ангренажни ремъци на всеки 60к км.
Единствено данъка, но той се компенсира с по-скъпата цена на ситроена. И като добавиш и значително по-голямата гаранция направо добре дошъл в клуба  :) :) :)
Шегувам се. Дано сме ти помогнали с нещо и успех с избора на МПС :)

Пешо

• Administrator
  • Spammer
  • Публикации: 965
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2009, 05:46:08 pm »
Помолих един приятел, който кара Ц4, а доста е карал и сийд-а за мнение:
А ето го и него:

външия вид на ситроена хваща окото повече от смесващата се с "тълпата" по улиците кия, особено ако говорим за Ц4 купе. Като влезеш в ситроена, на пръв поглед изглежда като авотомобил направен с по-качествени и скъпи материали от киата, но това не е така. Возията при ситроена е малко по-дървена от Сиида, но не много чуствително. За двигателите, дизела на кия 1.6 е на много добро ниво, докато при ситроена дизеловия двигател дава доста дефекти. 2.0 ХДИ на цитроена е "нежен", трябва да се борави с него много плавно.  Като човек, който е карал и двата модела, бих казал, че ако трябва да избирам между киа просиид и цитроен Ц4 купе, ще избера кията, тъй като за значително по-малко пари ще получа много малко по-ниско качество, по-евтина поддръжка и евентуално по-малко висене по сервизите.

acho_77

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2009, 08:54:10 pm »
Да се обадя и аз веднъж!
Карал съм ситроен Ц4 дизел 1.6 ;Сиид 1.6 дизел а сега си карам моят сиид 1.6 бензин!
Та моето мнение е ,че ситроена вози по твърдо от сиида а и отнасно поведение на пътя е по малко по-податлив на хлъзгане отколкото сиида отностно двигателите не мага да кажа със сигурност кой е по добър но ти си решаваш каквото и деа избереш ти ще го караш !Успех с избора!

svety77

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2009, 06:56:30 am »
Благодаря на всички, които се изказаха до тук. Искам само да добавя, че като цена и екстри конкретните автомобили са с почти абсолютно равенство. Може би единствените разлики са, че Киата в с 10 въздушни възглавници, Ситроена с 8, Ситроена има круиз контрол, а Киа-та няма. И двете съм ги тествал, като возия като чели предимството е леко в полза на Ситроена, Киа-та обаче е по-пъргава, но за моя стил на каране и 90-те коня на Ситроен вършат добра работа. На външен вид като чели Ситроена по-ми хареса (особено с фейслифта на предницата) а и от вътре изглежда по-различно (в положителен смисъл). Не знам 20 литра по-голям багажник в полза на Киа-та дали са осезаема разлика (до там опрях да сравнявам и багажниците  :-*). Все още обаче не мога твърдо да реша и продължавам да събирам мнения. В Събота ще отида още веднъж в двете представителства и ще седна отово във всяка кола (дано усетя коя е моята :)). Ще съм Ви благодарен за всякаква допълнителна информация, която имата за двата модела.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2009, 08:48:18 am »
хаха,багажника никога нестига.Повярвай ми :)
Аз скоро ще се обзавеждам с "ковчег" на тавана.
Аз лично от моя опит,френска кола повече никога.
Колежка преди време си беше взела ситроен 2-а май се води :-[
Та след 1 и полувина постоянен престой в сервиза и около 20 тегления до сервиза от моя страна(че съм най-близо и все на разполужение) осъди ситроен Бг :)
Тегаво беше повреме на делото,но все пак имаше свестни адвокати около нея :-*
След това си взе ФВ поло 2007 година .Верно 1.4 ТДИ ,ама поне кара колата и невлиза в сервизи.
Обмисли добре какво ще избереш, и верно си е тва дето ти го писаха по-нагоре,че всичко е до това на какво ще случиш music

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #12 -: Февруари 20, 2009, 10:37:51 am »
Колега , без значение е коя от двете коли ще вземеш - вземи тази , която ти е на сърце !!! Ти ще си й се радваш , но и ти ще й береш гайлето. Аз лично от моя СИЙД (комби) дизели от ПРО СИЙД-а бензин на жена ми съм доволен , но ти си знаеш. А защо не погледнеш и други коли от този клас Сеат Ибиса,ФВ Поло или Голф - мисля , че не са лоши коли , пък като си решил да даваш пари за нова кола(това си е истината вече) , дай ги за това , което ще те кара да се чувстваш щастлив. Успех!!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2009, 10:48:50 am »
дам
голфове сега има за по 20к лв 8-) ,но предполагам,че нямат кой знае какво оборудване.Все пак при теях всяко неща се заплаща.Дори и задните врати devil

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2009, 10:51:45 am »
.. пък като си решил да даваш пари за нова кола(това си е истината вече) , дай ги за това , което ще те кара да се чувстваш щастлив. Успех!!

;D