Автор Тема: KIA Pro_ceed отново в списание Auto Bild - бр.№7/2009  (Прочетена 5029 пъти)

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
KIA Pro_ceed отново в списание Auto Bild - бр.№7/2009
« -: Февруари 21, 2009, 10:01:26 am »
Отново Про сийд в жестока конкуренция с новите модели на Рено Меган (купе) и Ситроен С4 (купе).
Доста обширно са представени тестово и трите автомобила, но за съжаление Кия - та остава на последното трето място. А точно преди 1 година, отново в Аутобилд имаше сравнение между новоизлезналото "Про" и Ауди А3, където дори немците признаха, че Прото превъзхожда А3 - та в доста отношения, с което се класира пред Аудито :)

п.п. Може би тази статия изигра огромна роля за покупката на моето Про (автомобила ме грабна силно със своя дизайн и функционалност, а в шоурума цената и дългата гаранция си казаха думата)

StarSign

• Разбирач ;)
  • Публикации: 125
Re: KIA Pro_ceed отново в списание Auto Bild - бр.№7/2009
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2009, 01:31:18 pm »
колега, по принцип статията за Pro_Cee'd vs Audi A3 беше наистина много добра, но като цяло ме изненада супер много(по-принцип сийда, в която и да е сравнителна класификация да го слагат винаги е победител в съотношение цена/качестшо и никога на първо място, в повечето случеи е на 3то!) както и да е! чета всеки брой на автобилд, колкото повече ги чета, толкова повече ме дразнят! това списание си се превръща от специализирано списание за автомобили в списание за релкама на автомобили (в много от случейте съзнателно събективна)! Може ли някой да ми отговори какво означава критерия движение направо или усещане за качество, усещане за простор!!! това са супер субективни и лесно манипулативни критерии, да не говорим, че повечето написано в АБ не отговаря на истината!!! Следното твърдение VW Tiguan е по-просторен (има повече вътрешно пространство) от Hyundai Santa Fe е абсолютно измислено! Все едно да кажеш, че Киа Пиканто е с малко по-широчка ор Сийда например! Журналиста, който го беше го писал това, трябва да е бил с някакъв специален вид немски очила, с каквито са повечето журналисти в Авто Билд! Та това, което исках да кажа от самото начало (щото малко се отплеснах) е, че авто билд е едно много интересно списание за автомобили с безброй много реклами и малко информация ( и то вярна), но което не трябва да се взима много на сериозно, защото в такъв случей хората биха си купували само немски аштомобили!  :) :) :) а ние не искаме това  rofl rofl rofl

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2009, 03:58:48 pm »
М`да точна така, АБ почти винаги класират немските коли пред другите, незавиимо от това, че същите немски автомобили доста често са с по-малко качество, от тези с които се сравянват. В конкретния случай, в последния брой (№7/2009) на въпросното списание, Ситрен С4 излиза пред Кия, но това което ме учуди най-много, е че френския конкурент е по-просторен от Прото, което  пълен абсурд... Тук не съм никак пристрастен, който се е возил в С4 и в Про, знае че отзад във Ситроена никак не е по-удобно и широкo от Кията :)

shantavdundi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2009, 07:46:58 pm »
интересно наистина тъй като дори французите бяха признали в някакво изследване, че про сийда е по-добър от С" и мегане....
В предишния аутобилд примерно имаше сравнение на акорд мондео, инсигниа, пасат и май С5.
На първо място беше естествено пасата- немска кола е се пак. На 2ро място беше инсигниа на 3то мондео-правят го в германия на 4то акорд, 5то С5. По никакъв начин не мога да се съглася че акорд е по лоша  и некачествена от инсигниа и мондео, а даже и пасат...
Много им се измени в последно време на тея от ауто билд виждането за кое е добро и кое е лошо.
Някъде пак в предишните броеве от 2009 бяха написали че тигуан има по добро 4х4 от форестър  :)
Това си е чиста смешка според мен

StarSign

• Разбирач ;)
  • Публикации: 125
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2009, 09:29:21 am »
Е то че за автобилд по-добра кола от фолксваген няма е ясно! вигаги, когато са в сравнителен тест, са първи, а когато има статия за тях, просто е ясно за какво става вапрос! Да не говорим, че е доказано, че Subaru са с най-добрата 4х4 система в света, ама НЕ, за АБ това не важи!  music няма как! В интерес на истината преди време имаше сравнение м/у мондео, пасат и още някои коли от тоя сегмент и тогава мондеото размаза по точки пасата! а сега не може! нещо трябва да са променини в пасата :o  ;D

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2009, 10:13:34 am »
За какво им се връзваме на тия от АБ.ефтини и напълно обясними журналистически номера.До преди година същия този "сутиен" беше на последно място в сравнителния тест на КИА,БРАВО,АСТРА,АУРИС,ГОЛФ,C4.Да не си помислите, че с революционния си фейслифт сутиена е променен изцяло...хахаха.тиа от АБ поне да си четат предишните броеве,че стават смешни.Поредното списание "боклук".Съгласни сме всички, че е тенденциозно, но на всичкото отгоре не е обективно.Разбирам го така, че производителите на автомобили си плащат "рента" или нещо подобно , за да пишат за техните марки добри неща.По друг начин не мога да си обясня последните места на японските (азиятските)марки в сравнителните тестове.Ето още един пореден пример за "абсурдистан"...освен разбира се нашата родина :(

shantavdundi

• Разбирач ;)
« Отговор #6 -: Март 01, 2009, 09:40:16 pm »
Вчера си купих и четох новия брой на АБ- Сравнителен тест мондео, естествено пасат, новия авенсис и мазда 6.
Естествено пасат бие всичко наред. :) Сигурно е добра кола не зная дали някой има впечатления от нея, но чак пък на всеки тест да е на 1во място?! Може би и икономическата криза оказва влияние донякъде немско списание просто се оптива да стимулира продажбите на немски коли по някакъв начин. Така че според мен достоверен би бил тест само с опел VW ауди или нещо такова, но май VW си плащат във всеки брой да имат реклама  ;D

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 263
« Отговор #7 -: Март 02, 2009, 07:01:58 pm »
А в последния брой наплюха подгряването на седалката на сиид-а! Не правил достатъчно топло! На мене ми се изпича задника на 2 още ама сигурно щото имам недостатъчно мазнини за изолация  crazy А имаше едно интересно обяснение за механизма на сгъване на седалките на про сиид-а в някой от последните броеве...флекси ко беше забравих но седалката се връщала автоматично в начално положение след като била сгъната...само аз ли нямам такова нещо или те са се объркали  ???

shantavdundi

• Разбирач ;)
« Отговор #8 -: Март 02, 2009, 10:05:40 pm »
ами те репортерите, които тестваха  подгряването на седалките и въобще затоплянето в купето вярно, че май си имаше дебели сред тях  :) . А относно прибирането на задната седалка не знам