Автор Тема: Къде е най-подходящото място за капачката за газова уредба Sportige 2  (Прочетена 7574 пъти)

estacado

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Здравейте!
Не съм голям разбирач на коли, за което се извинявам, ако съм написал някаква тъпотия:)От седмица съм горд (надявам се) собственик на Киа Спортидж бензин 2.0 141к 2008г.. Сега е в сервиза за смяна на масла на диференциалите, раздатките, двигателя, евентуално скоростната кутия (ако от сервиза преценят, че е за смяна), филтри-въздушен, купе, маслен(горивният бил вграден), три пистови и агренажен ремък плюс ролки и биалетки. Та на въпроса: слагам и газова уредба, понеже съм си свикнал да карам на газ с предната кола. Останах изненадан, като ми казаха, че най-верятно отворът за капачката за зареждане ще бъде направен между стопа и капачката за бензин, на калника, тъй като няма място да е до бензина. За два дена оглеждане не успях да видя нито една Киа с капачка за газта някъде там, а като гледам по обявите, тези , които са с фабрична газ не се вижда никъде на открито капачка за газ. Бутилката ще е на мястото на резервната гума. Може ли някой да сподели, ако е с допълнително слагана АГУ или с фабрична, къде е направен отворът. Благодаря предварително на всички!

zmiori

• Разбирач ;)
  • Публикации: 218
  • KIA Sportage 2009г. 140 магарета ама газирани.
При гърловината на бензина със завиваща се "чашка". Моята е там и е супер. Чашката седи на вратичката на мястото за зареждане.
Ако можеш помогни и после го хвърли в морето.

Спортидж2005

• Разбирач ;)
  • Публикации: 204
Моята е на задната броня от лявата страна.

estacado

• Новак
  • *
При гърловината на бензина със завиваща се "чашка". Моята е там и е супер. Чашката седи на вратичката на мястото за зареждане.
И аз се надявах да ми я монтират там, но майсторът твърди, че няма място. Можете ли да ми качите снимка, която да му докажа, че е така, въпреки, че сега като се замисля едва ли като види снимката ще каже "аа да вярно, че може". Явно има някакви съображения. Благодаря за бързият отговор.

estacado

• Новак
  • *
Моята е на задната броня от лявата страна.
Все пак е по-добре от дупчене на калника. Благодаря за отговора!

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Ами, когато няма място "зареждачката" се навива всеки път, когато зареждате. На старата ми кола беше така, на брат ми колата, също. Мързи ги майсторите, защото на калника им е по-лесно. Аз ще го обеся този, ако ми пробие колата дърводелски. Ако още не сте поставил при този ето ви телефон  - 0888 207 255.
« Последна редакция: Март 04, 2020, 11:56:47 pm от justalittlesign »

estacado

• Новак
  • *
Ами, когато няма място "зареждачката" се навива всеки път, когато зареждате. На старата ми кола беше така, на брат ми колата, също. Мързи ги майсторите, защото на калника им е по-лесно. Аз ще го обеся този, ако ми пробие колата дърводелски. Ако още не сте поставил при този ето ви телефон  - 0888 207 255.
Ще е на бронята долу,вляво и няма да е чак толкова зле. Да, до бензина си беше най-добре, но явно не му се занимава на майстора. Това да й е кусура само.
Благодаря за информацията, ще разчитам на съфорумците и занапред .

zmiori

• Разбирач ;)
  • Публикации: 218
  • KIA Sportage 2009г. 140 магарета ама газирани.
Голяма философия.
Я някой да даде един вайбър да му пратя снимките че форума не ще да ги "приеме" хем фаиловете са под 1000 кВ.
Ако можеш помогни и после го хвърли в морето.