Колеги, при този двигател е много ВАЖНО да се регулират клапаните дори на 25-30 000 км. Както ми каза един механик половината от проблемите се решават с това. Двигателят е с чашки и дискове, които се подбират или шлайфат до необходимия размер. При газов инжекцион е още по-важно.
Установих, след това че двигателят е капризен към газта. При мен грешките страшно намаляха при зареждане във една верига газстанции, работещи с румънско гориво - да по-скъпо е, но грешките ми се появяваха на 500 км. Резултатите от данните на първа и втора ламбда работят по някакъв недобре измислен алгоритъм при това ЕКУ и често вдига грешка p 0133 особено след като катализаторът остарее и не работи както трябва. Руснаците са решили проблема като премахват катализатора и препрограмират ЕКУ със свой написан софтуер, където не се отчитат данните от втора ламба сонда / която работи само за екология /.
Но при всички случаи преди това трябва да се направят проверки на изпускателната система, системата за филтриране на бензиновите пари от резервоара, дебитомер, смукателен колектор, рециркулацията на картерните газове и може би още нещо, което изпускам. От добър сервиз ми казаха, че двигателят изисква само оригинални ламба сонди, но не съм го проверил засега. Успех!