Модели автомобили > Picanto

проблем със задържане на предно ляво колело

(1/2) > >>

Пламен Н:
Здравейте,имам голям проблем със спирачките на киа пиканто 2006гл1000куб.без ABS.Проблема започна преди около 5-6 месеца задържане на предно дясно колело,смених маркучи,рециклирах спир.апарати,сп.течност също и коелото продължи да задържа/леко но си загрява/.Майстора каза че проблема е в помпата,смених и нея и проблема се реши НО САМО СЛЕД 2-3-месеца отново същия проблем-предно дясно колело задържа,като отвия цицката за обезвъздушаване колелото отпуска.Смених тръбичката и сп.апарат втора ръка в много добро състояние и проблема остана.Направо съм в безизходица не знам какво да правя.Възможно ли е новата помпа да е менте или да съм сипал менте спирачна течнос и тя да е прецакала нещо,но защо ще задържа само единия кръг/предно дясно и задно ляво е единия кръг/.Ако някой е имал подобен проблем нека сподели.Благодаря.

vesko_nv:
Здравей, виждам че темата е стара и най- вероятно си решил проблема, но и аз имам същя проблем. Сменявах маркучи, нови апарати и пак същото. Ще се радвам да споделиш как си решил твоя проблем.

Tison:
Някой нещо по въпроса със задържането на предно дясно колело. Ще стане ли само с раздвижване на спирачния апарат или другаде се крие проблема щом често се среща :-[

vesko_nv:
Здравей,
При мен проблема се реши като смених спирачната помпа. Една година след това новата помпа създаде същия проблем. Сега сложих втора употреба и така до следващия път. Преди да сменя спирачната помпа съм сменил спирачната течност два пъти, накладки, чисто нови апарати- предни, всички маркучи предни и задни, дискове предни. На задните апарати смених комплект уплътнения, нкладки и ги почистих макар че нямаше нужда. Нищо от това не помогна докато не смених спирачната помпа по съвет на колегата ''Пламен Н'' от първия пост. Новата помпа беше марка '' TCIC '' - 160лв. Мой съвет е да избереш нещо по- качесвено. В един английски форум четох че, в сервизите там преработвали цялата спирачна система заради този проблем ( sticky brakes ) иначе пак се прецаквали спирачките. Ако откриеш 
нешо различно, може да споделиш.

Успех.

Tison:
Ще пробвам с раздвижване първо и ремонтен комплект за апарата. Направи ми впечатление, че някой е отрязал датчика за към спирачната течност, възможно и да е давал някаква грешка и затова да са го клъцнали :( ???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия