Модели автомобили > Sportage

Кия спортидж 2016-пукане при завъртане на волана

(1/2) > >>

veselin:
Здравейте колеги,

миналата година купихме Спортидж 2016.Малко след покупката се появи едно пукане в областта на кормилната уредба.Появява се само при ниска скорост, например при завиване на светофара или на паркинга.Най-вече при десен завой.Колата е все още гаранционна, но проблема е там, че по сервизите казват че всичко е ок и няма проблем а колата си пука.Караме я в Германия, обиколил съм вече куп сервизи на Кия.Миналата година бях и в София, там пък ми обясняваха че било технически шум.Изобщо никаква компетентност нито в Германия нито у нас.Ако някой е имал или има подобен проблем нека да сподели.

Благодаря предварително!

П.С.Подложките на предните пружини са сменени, но ефекта е никакъв.

justalittlesign:
Я, запишете този шум и го качете някъде! Не, че ще дадем по-компетентен отговор от КИА-Германия и КИА-България, ама поне да пишем съчинения по картинка :)

veselin:

 Здравей колега, ето един линк към едно късо клипче : youtu.be/NDQEcIb8Tr8.

Chiro:
Ако спазвате гаранционните условия и колата има гаранция отидете в оторизиран сервиз, ако не ви отразят напишете оплакване до КИЯ от въпросният сервиз, както и Google рецензия , така те сами може би ще ви потърсят и се надявате да отстранят проблема, все пак всякакви пукания в кормилната уредба са предпоставка за неизправност в автомобила и оттам за ПТП.  На мен ми направиха грешка в оборудването при покупката (пак тук В Германия)  и като заплаших, че ще се обърна към КИЯ ме компенсираха с нова кола с почти всички екстри или ценово с над 8000 евро по скъпа, върнах старата въпреки, че я карах известно време и бях навъртял около 2000км.. Съветвам ви да си търсите правата. Не винаги става с добро.

veselin:
Здравей,

в петъка бях в един сервиз в Инголщадт, където е уж оторизиран и за кия, но поправят опел и хюндай също.Общо взето са доста слаби, защото проблемът е очевиден, показвам как пука волана при завиване на веркщатмайстора и той ми казва как всичко било 6 и т.н.
Нямали време да се задълбочават да търсят проблема, понеже кой щял да им плати тези часове и така нататък...но това е друга тема.
Ще опитам в Нюрнберг, в някое по-голямо представителство на Кия,където е само Кия а не като тези аматьори и ще видим какво ще стане.
Ако и там се направят, както и в София се направиха ще пусна едно писмо и ще чакам.
Надявам се да я оправят защото е доста дразнещо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия