Автор Тема: Кия спортидж 2016-пукане при завъртане на волана  (Прочетена 10663 пъти)

veselin

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
Здравейте колеги,

миналата година купихме Спортидж 2016.Малко след покупката се появи едно пукане в областта на кормилната уредба.Появява се само при ниска скорост, например при завиване на светофара или на паркинга.Най-вече при десен завой.Колата е все още гаранционна, но проблема е там, че по сервизите казват че всичко е ок и няма проблем а колата си пука.Караме я в Германия, обиколил съм вече куп сервизи на Кия.Миналата година бях и в София, там пък ми обясняваха че било технически шум.Изобщо никаква компетентност нито в Германия нито у нас.Ако някой е имал или има подобен проблем нека да сподели.

Благодаря предварително!

П.С.Подложките на предните пружини са сменени, но ефекта е никакъв.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: Кия спортидж 2016-пукане при завъртане на волана
« Отговор #1 -: Април 15, 2020, 04:41:36 pm »
Я, запишете този шум и го качете някъде! Не, че ще дадем по-компетентен отговор от КИА-Германия и КИА-България, ама поне да пишем съчинения по картинка :)

veselin

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Април 15, 2020, 09:22:53 pm »

Здравей колега, ето един линк към едно късо клипче : youtu.be/NDQEcIb8Tr8.

Chiro

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #3 -: Април 19, 2020, 01:15:06 pm »
Ако спазвате гаранционните условия и колата има гаранция отидете в оторизиран сервиз, ако не ви отразят напишете оплакване до КИЯ от въпросният сервиз, както и Google рецензия , така те сами може би ще ви потърсят и се надявате да отстранят проблема, все пак всякакви пукания в кормилната уредба са предпоставка за неизправност в автомобила и оттам за ПТП.  На мен ми направиха грешка в оборудването при покупката (пак тук В Германия)  и като заплаших, че ще се обърна към КИЯ ме компенсираха с нова кола с почти всички екстри или ценово с над 8000 евро по скъпа, върнах старата въпреки, че я карах известно време и бях навъртял около 2000км.. Съветвам ви да си търсите правата. Не винаги става с добро.

veselin

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Април 19, 2020, 06:20:30 pm »
Здравей,

в петъка бях в един сервиз в Инголщадт, където е уж оторизиран и за кия, но поправят опел и хюндай също.Общо взето са доста слаби, защото проблемът е очевиден, показвам как пука волана при завиване на веркщатмайстора и той ми казва как всичко било 6 и т.н.
Нямали време да се задълбочават да търсят проблема, понеже кой щял да им плати тези часове и така нататък...но това е друга тема.
Ще опитам в Нюрнберг, в някое по-голямо представителство на Кия,където е само Кия а не като тези аматьори и ще видим какво ще стане.
Ако и там се направят, както и в София се направиха ще пусна едно писмо и ще чакам.
Надявам се да я оправят защото е доста дразнещо.

Negodnika

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 64
« Отговор #5 -: Април 23, 2020, 09:00:35 pm »
По тези специялизирани сервизи нищо няма да ти оправят. Вземи иди в някои гаражен майстор, бас давам че ще ти обърне повече внимание. Просто на другите не им се занимава да разглабят цялата кормилна уредба за да видят за какво става на въпрос. Поне ако можеш разбери това пукане да ли е от вътрешната страна на купето или е някате отвънка по кормилната рейка. Друго което се сещам е да вдигнеш прдницата на колата с два крика за да няма товар на рейката и пак пробваи да завъртиш.

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #6 -: Април 24, 2020, 09:55:33 am »
Това тракане прилича на звук от кормилна рейка. Ако колата е гаранционна, не ви съветвам да ходите другаде, освен в КИА. Докато свърши гаранцията времето ще покаже какъв е проблемът.  На мен по гаранция ми смениха кормилни накрайници, но ми казаха, че ако има проблеми в кормилната рейка, и нея ще сменят. КИА се отнесоха много сериозно с гаранционното облужване. На 145К километра направиха ремонт на моя двигател, като смениха и всички части увредени от теча на масло - катализатор, свещи, мека връзка на гърнето...
« Последна редакция: Април 24, 2020, 09:57:07 am от justalittlesign »