Модели автомобили > Sportage

Kia Sportage количество масло

(1/2) > >>

stoyan73:
Здравейте колата ми е Киа Спортидж 3 2011г. двигател 1.7 CRDI дизел 114кс.
Интересува ме количеството двигателно масло, защото по документи пише, че събира 5,2л. ,но на щеката ми показва 1 см. повече.
И знам, че не е желателно да се кара с повече масло. Да източа ли малко масло, за да бъде нормално или да я карам така?
Благодаря предварително.

Plam_69:
А дали е източено добре цялото масло.

Negodnika:
На мен при последната смяна на маслото ми е препълниха. https://photos.app.goo.gl/aXG39Y7aHLF3dgXF9 И след това точих през щеката едно 300-400 милилитра за да е докарам до белега на максимума. По каталог на моя Ceed ми дават 5,3л. масло в сервиза ми казаха че са ми сипали само 5л. обаче като дигнах щеката на следващият ден, маслото беше доста над максимума. Процедурата по смяната ми е направиха на топъл двигател за няма и 15мин. при това положение няма как цялото масло да се е стекло в картера, и от там мисля идва това препълване. Следващият път или ще си го сменям сам на студен двигател или ще им кажа да сипат по малко от 5л. и после ще си го дотамънвам.

stoyan73:
Маслото си го сменях сам и нарочно оставих колата след шофиране  два часа да се отече хубаво като извадих масления филтър и капачката при източването докато спре да капе така,че старо масло не остана.След това налях  5.2 литра и беше почти 1 см над максимума.

stoyan73:
Колеги мисля,че имам отговор на проблема.Много често задавам търсене в гугъл на руски защото има доста информация и попаднах на една таблица с данни и пише вместимост 5.3л,но в скоби пише 4,8 в действителност.Второто е,че колегата ми кара Киа сеед 1.6 CRDI мотор на който  по характеристиките за двигателя побира  също 5.3л,но днес си поговорихме и той каза,че налива точно 5.0л и щеката показва на максимум.Сега има някаква несъвместимост,но това е мое мнение и мисля да не си тормозя мозъка повече ще източа 0.3л с помпичка за течен сапун и едно маркуче  през отвора за щеката и така.Поздрави на всички и успех.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия