Модели автомобили > Sportage

Sportage2 2008 волан

<< < (3/3)

Plam_69:

--- Цитат на: User_RR в Май 05, 2020, 09:59:07 pm ---Да споделя, аз преди време сменях преден десен датчик за удар и сменях болтовете на левият, разкачах двете букси на под предна дясна седалка. Не съм разкачал акумулаторът единствено не съм давал на контакт и няма задействан еърбег или отчетена грешка. Също така съм чувал , че без закопчан колан еърбег не се пуска.

--- Край на цитат ---
Това с колана е едно от условията само че се отнася за пасажера и то при положение че няма сензор за присъствие. Шофьорския еърбег гърми винаги при челен удар няма значение колана защото по презумция винаги трябва да има шофьор. Ако се отчете страничен удар от страничните сензори гърмят само колани за да няма откат на тялото .
Новите автомобили имат взриватели и на възглавничките зад главата за да се избегне пречупване на врата при удар от зад . Мерцедес Бмв и Инфинити -такива са ми идвали може и други да имат, след 2013-14 имат пиропатрони и на предния капак на самите панти при челен удар задния край на капака се надига 10-15 сантиметра пред стъклото за да намали силата върху ударения човек и да го плъзне назад над автомобила а не тялото да се  удари като в стена ,също предпазва и стъклото и водача при удар на голямо животно да не дойде при теб докато караш. Последното със животното е моя интерпретация , нормалните държави нямат крави по магистралите.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия