Автор Тема: Sportage 3 AWD - проблеми с раздатката и преден десен вал  (Прочетена 9863 пъти)

lini

• Разбирач ;)
  • Публикации: 179
  • Sportage SLE 2.0
След бегъл прочит на руските форуми излиза, че Sportage 3 4х4 има сериозен проблем с износването на шлиците на предния десен вал, който влиза в раздатката заради недобро уплътнение и смазване, което води до ръждясване и бързо износване/ронене. Руснаците са пострадали доста, защото тежки зими с много киша и сол на пътя ускоряват проблема.

Ако има някой препатил от това тук, моля да сподели къде и как го е решил. Ще съм благодарен и да разбера колко горе-долу струва, защото има доста да се разглобява и самите части не знам колко струват. При мен вече има луфт в дясно отпред и сигурно скоро ще се наложи ремонт. Дори и да няма такива хора, приемам предложения за сервизи в София, които разбират от тези проблеми (има ги и в Киа и в Хюндай), че официалния сигурно ще ми отрежат главата с цена. Гаранцията е изтекла отдавна.

idminev

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
  • Sportage III AWD AT 136 кс D
Здравей,

Изглежда имаш същият проблем като при мен, с разликата моята дефектира отведнъж и започна да хърка и да не може да зацепи. Поръчах нови неоригинални части. Трябва ти това:
Продукт 1211-IX35R - Каре, полуоска от страната на трансмисията, предна ос
Продукт 1212-IX35A - Полуоска на предната ос, отдясно, 430мм
Все пак провери ги за съзместимост с твоят модел

Успех.

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 258
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
И аз имах същия проблем може да ми звъннеш на 0888799723 за да ти разкажа иначе обяснението тук ще е дълго. При мен всичко се случи точно два месеца след изтичане на гаранцията на 80-90 хил км.
« Последна редакция: Юни 22, 2020, 04:42:08 pm от Plam_69 »

petem

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Sportage 3 AWD - проблеми с раздатката и преден десен вал
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2022, 10:55:44 am »
И аз имах същия проблем на около 102 х. км. Сменени са с неоригинални части, които бяха 300 лв. общо.

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 258
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
Re: Sportage 3 AWD - проблеми с раздатката и преден десен вал
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2022, 02:47:43 pm »
И аз имах същия проблем на около 102 х. км. Сменени са с неоригинални части, които бяха 300 лв. общо.
За 300лв не можеш да смениш нищо до 10-15 хил очаквай всичко от начало. Цената на материалите с отстъпките е около 900-1000лв