Автор Тема: KIA CEED не пали.  (Прочетена 19065 пъти)

to6o4033

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
KIA CEED не пали.
« -: Юли 03, 2020, 06:15:39 pm »
Здравейте днес киата  ми направи проблем, не пали. Помпата не се чува, проверих предпазителите здрави са , установих, че не отива ток до помпата.Вероятно има реле но къде се намира. Ако може някой да помогне!!!

to6o4033

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
Re: KIA CEED не пали.
« Отговор #1 -: Юли 03, 2020, 06:47:54 pm »
Намерих релето, при подаване на контакт не реагира, но незнам как да го извадя за го заменя?

Liubo_T

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
  • Kia CEED 1.4 CVVT
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2024, 04:32:50 pm »
  Здравейте!!
Виждам, че темата е доста стара, но има ли решение?
Аз имам същия проблем - CEED 1.4 CVVT 2010 и не пали. Сменихме бензиновата помпа - запали за малко тестове и на другия ден.... няма палене  devil
             Благодаря

Да допълня, че сменихме и температурния датчик, защото на диагностика показваше  -48С градуса и пак нищо.... Стартера върти та се къса, но палене няма..
« Последна редакция: Октомври 24, 2024, 06:27:39 pm от Liubo_T »

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 324
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2024, 06:34:25 pm »
Нещо грешки или няма нищо, лампата на  имобилайзерът гасне ли при завъртане. Защото зада запали трябва да се включи помпата да качи гориво, после сигнала от датчика на колянов и разпределен вал  и да е изключен имобилайзера . За друго не се щам в момента . Проверявал ли си всички релета и предпазители ето тези в моторният отсег
« Последна редакция: Октомври 24, 2024, 06:47:30 pm от Бат Герги »

Liubo_T

• Новак
  • *
  • Kia CEED 1.4 CVVT
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2024, 07:04:42 pm »
   Няма други грешки освен от температурния дачкик, който смених. Бензиновата помпа се чува (също е нова), количката с ключето свети при контакт и загасва при въртенето на стартера....
 Вече не знам какво да търся?!?! Предпазителите са здрави. Бобина не съм проверявал.... :o

Бат Герги

• Разбирач ;)
  • Публикации: 324
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2024, 07:20:23 pm »
 Какъв е бил номера на  грешката ?Това за ръчка или автоматик се отнася ,  да разгледам малко схемите . Но освен сигнала от датчика на колянов вал  и разпределителен за впръскването друго няма за да запали, Виж какви обороти отчита на диагностика при въртене компютъра в живите данни на двигателя. Ако има бобина или свещ  ще ти даде грешка пропус в запалването не да не запали въобще.
« Последна редакция: Октомври 24, 2024, 07:39:32 pm от Бат Герги »

Liubo_T

• Новак
  • *
  • Kia CEED 1.4 CVVT
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2024, 02:46:50 pm »
Здравей отново,
КИЯ-та е с ръчни скорости и успяхме да я запалим, но въпросителните остават.
Свещите на 2-ри и 3-ти цилиндър бяха мокри и според мен и в самите цилиндри имаше много бензин.  Възможно е от многото неуспешни опити да се е задавила, но чак пък толкова?!!?  Първите 2-3мин. пушеше, но след това мотора работеше чудесно - супер тихо и спокойно.   :o  и без дим.
Дали пък с бобините на тези два цилиндъра има проблем?? На диагностиката не даваха грешки....

Liubo_T

• Новак
  • *
  • Kia CEED 1.4 CVVT
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2024, 10:05:36 am »
 Подмяна на свещите с нови и наливането на пресен бензин помогнаха много!!
Явно този мотор е много чувствителен към качеството на бензина.. %)
 Сега пали от раз и работи много приятно..

Боби61

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 91
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2024, 12:59:37 pm »
Абсолютно си прав.
С калпав или изветрял бензин пали от втори, трети - пети път, или изобщо спира да пали.
http://www.kia-bg.com/smf/index.php/topic,6105.0.html
Kia Cee'd SW I (facelift 2009) 1.4, 109 Hp Bifuel